Borden Geluksplekken geplaatst, laatste nominaties binnen

Vorige week zijn op vijftien Geluksplekken in dorpen en stad van gemeente Schagen borden geplaatst. Hierop is te zien dat deze plek de officiële Geluksplek is in die kern. Nog twee dorpen krijgen op korte termijn zo’n bord. Negen andere kernen zijn nog ‘blanco’. Hiervoor heeft de gemeente onlangs nominaties gevraagd en gekregen. Geluksinspirator Leo Bormans, initiatiefnemer van de Geluksplekken, kiest nog uit de nominaties. Welke hij heeft uitverkoren, wordt rond maart 2019 bekend.

De lijst van reeds benoemde Geluksplekken, verspreid over zeventien dorpen en stad van gemeente Schagen, is terug te vinden op www.schagen.nl/geluksplekken. Alle nominaties zijn in feite een Geluksplek voor de indiener, maar per kern wordt er één Geluksplek extra in het zonnetje gezet en voorzien van een officieel Geluksbord met Gelukstips van Leo Bormans. Helaas komt het ook voor dat nominaties niet meer geldig zijn. In Groote Keeten wordt voorlopig nog geen geluksbord geplaatst, omdat eerst de ontwikkeling van natuurgebied Boskerpolder wordt afgewacht. Van Burgervlotbrug en Kalverdijk zijn nog geen geschikte nominaties binnengekomen, die zijn nog van harte welkom bij de gemeente.

Alle locaties zijn voorgedragen door inwoners uit de gemeente die een speciale band hebben met de locatie. Wethouder Hans Heddes benadrukt zijn dank hiervoor. “Wat ons echt gelukkig maakt, is dat je samen met een ander iets kunt creëren. Daarmee is deze selectie van Geluksplekken ook een mooi teken van samenwerking tussen inwoners en gemeente.”

In maart maken gemeente Schagen en Leo Bormans bekend welke nominaties leiden tot Geluksplekken in de laatste kernen. Dit past mogelijk in de Dutch Happiness Week, die landelijk gehouden wordt tussen 16 en 24 maart. Uiteindelijk krijgt Schagen meer dan twintig Geluksplekken die permanent, openbaar en gratis toegankelijk zijn, verspreid over de kernen.

Er zijn naast Schagen elders reeds Geluksplekken: in Eindhoven, Roerdalen, Hasselt en Tilburg.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info