Brandweer nodigt 65-plussers uit voor lunch in de kazerne

De brandweer nodigt 65-plussers uit om op 31 oktober gezellig samen te komen lunchen in de brandweerkazerne van Schagen. Naast een lekkere lunch, krijgen de bezoekers een rondleiding door de kazerne en tips over veilig wonen.

Programma
De bijeenkomst, genaamd Broodje Brandweer, opent met een korte presentatie over brandveiligheid. Hierin geeft de brandweer eenvoudige, praktische tips over veilig wonen. Vervolgens trakteert de brandweer de bezoekers op een lunch. Brandweermensen schuiven ook gezellig aan tafel, zodat bezoekers alle gelegenheid krijgen om vragen te stellen over de brandweer en over veilig wonen. Tot slot volgt een rondleiding door de kazerne waarbij de bezoekers een interessant kijkje achter de schermen krijgen.

Kazerne
Broodje Brandweer vindt plaats op 31 oktober in de brandweerkazerne aan de Hofstraat 15 in Schagen. Het programma begint om 11.00 uur en eindigt om 13.30 uur.

Aanmelden
Deelname is gratis, maar het aantal plaatsen is beperkt. Belangstellenden moeten zich daarom vooraf aanmelden. Inschrijven kan eenvoudig via www.brandweer.nl/broodjebrandweer. Telefonisch aanmelden is ook mogelijk via 072 567 50 10.

Veilig wonen
De brandweer organiseert deze lunch speciaal voor zelfstandig wonende 65-plussers. Tijdens de lunch kunnen zij samen met leeftijdgenoten praktische kennis opdoen over veilig wonen. Kleine aanpassingen in huis kunnen een groot verschil maken. De brandweer geeft praktische tips: waarom is een koolmonoxidemelder aan te raden en op welke plek moet deze precies hangen? Wat heb ik aan een gekoppelde rookmelder? Hoe kan ik makkelijk brand en andere ongelukken in huis voorkomen?

Kijkje achter de schermen
Broodje Brandweer is ook een interessant kijkje achter de schermen. Wat doet een ‘aanvalsploeg’ van de brandweer en wat is de rol van de ‘bevelvoerder’? Hoeveel water is er nodig om een brand te blussen? Wat voor spullen zitten er allemaal op een brandweerwagen? De brandweer laat het graag zien en beantwoordt tijdens de lunch alle vragen.

Vorige edities
Vorig jaar was Broodje Brandweer een groot succes. In 2017 werd Broodje Brandweer in vier verschillende gemeentes georganiseerd. In totaal ontvingen de brandweerkazernes toen bijna 160 mensen. Een aantal van de bezoekers was tijdens dit evenement zelfs getuige van een echte uitruk: toen de sirene ging, dachten de bezoekers even dat het in scène was gezet, maar de brandweermensen rukten echt uit voor een daadwerkelijke melding.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info