Burendag in de Mauritsstraat en sponsors van het hertenkamp

Zaterdag was er weer de jaarlijkse burendag, georganiseerd door Oranjefonds en DE koffie.

Wederom hebben bewoners uit de Mauritsstraat de handen ineengeslagen en samen een aantal klussen uitgevoerd. Dit jaar samen met de vrijwilligers van het hertenkamp.

Door de bewoners werden de bankjes in het park, het konijnenhok, de verlichting in het nachthok aangepast en het voerhok in hertenkamp weer in de verf gezet. Verder werd de picknicktafel bij de vijver gerepareerd en opnieuw geschilderd. Tenslotte werden er nog bordjes geplaatst om hondenbezitters te wijzen op het opruimen van de hondenpoep.

Op verzoek van de bewoners zijn er door de gemeente namelijk een vuilnisbak en een hondenpoepzakjeshouder (goed woord voor scrabble) bij de vijver geplaatst, dus het is nu een kleine moeite om de hondenpoep op te ruimen.

Door de vrijwilligers van het hertenkamp is  een schutting vervangen, zodat de doorgang van begraafplaats naar het hertenkamp weer dicht is en onze vos, die afgelopen najaar al het pluimvee heeft gedood, niet meer zo gemakkelijk in het hertenkamp kan komen.

Tenslotte werd in het hertenkamp een groot bord opgehangen, waarop alle sponsors van het hertenkamp staan vermeld. In de afgelopen maanden zijn de vrijwilligers op zoek gegaan naar sponsors en hebben er 19 bereid gevonden om het hertenkamp te ondersteunen. De jonge stichting die het hertenkamp nu beheerd krijgt van de gemeente een budget, maar dit is gebaseerd op het voer dat nodig is. Echter de stichting maakt veel meer onkosten, die voorheen door verschillende afdelingen van de gemeente werden betaald en waardoor men als gemeente eigenlijk niet zo goed zicht had op de werkelijke totale onkosten. Kosten zoals verzekering, water en elektriciteit, kosten ivm registratie van de dieren, kosten dierenarts en onderhoud van het hertenkamp zelf.

De stichting Vrienden van het hertenkamp ’t Zand, moet nu dus geld inzamelen om dit soort extra onkosten te kunnen betalen. En gelukkig zijn er dus al 19 bedrijven die daarbij behulpzaam zijn. Maar er is nog ruimte vrij op het bord.

Tegen de avond werd de barbecue aangestoken en was het nog lang gezellig in de straat.

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info