Burgemeester beweegt de jeugd tijdens opening Kunstroute Zijpe

Van zondag 29 juni t/m zondag 17 augustus vindt in de gemeente Schagen, in de Kop van Noord-Holland, de 21ste editie plaats van Kunstroute Zijpe. De kunstwerken die opgenomen zijn in de buitenexpositie zijn te vinden langs de westzijde van de Grote Sloot, tussen Oudesluis en Burgerbrug. 

De buitenexpositie is van 29 juni t/m 17 augustus elke dag vanaf de openbare weg te bezichtigen. De binnenexposities in de kerken zijn op de zondagen geopend van 12:00 tot 17:00 uur. De toegang is gratis.
Kunstroute Zijpe 2014 staat in het teken van het thema beweging en draagt de titel Kunst Beweegt. Er worden kunstwerken geëxposeerd die gaan bewegen, doen bewegen en/of laten bewegen. Het thema beweging heeft in de projecten een letterlijke of een figuurlijke betekenis/invulling. Op zaterdag 28 juni opent burgemeester Van Kampen de Kunstroute Zijpe. Leerlingen, die in de afgelopen periode bewegingskunstwerken hebben gemaakt, spelen een rol tijdens de opening. De leerlingen hebben fitnessapparaten omgetoverd tot kunstwerken die de bezoekers uitnodigen om te gaan bewegen. Gezamenlijk vormen hun kunstwerken De Doe Wei. Aanvullende informatie over Kunstroute Zijpe 2014 zie www.kunstroutezijpe.nl.

Kinderdag in samenwerking met Sportservice Schagen
Zondag 29 juni vindt er een speciale kinderdag plaats. Op deze dag kunnen kinderen deelnemen aan een speurtocht. De formulieren kunnen opgehaald worden bij de diverse deelnemende kerken en bij Grote Sloot 137 (Ooyenbargh Interieurhoeve). Daarnaast is Sportservice Schagen van 12:00 tot 17:00 uur bij De Doe Wei (Grote Sloot 137). Naast spelen en bewegen op kunstwerken die door leerlingen uit het basisonderwijs gemaakt zijn, kunnen kinderen op deze dag op attributen van Sportservice Schagen bewegen, bijvoorbeeld op de roetsjbaan.
De deelnemende scholen bezoeken in de week van 30 juni t/m 3 juli De Doe Wei, onder begeleiding van Sportservice Schagen.

Lezing van Breuer en Van Olst
Elke zondag tijdens Kunstroute Zijpe 2014 verzorgt één van de betrokken professionele kunstenaars een lezing, geeft een demonstratie of biedt een workshop aan. Op zondag 29 juni om 15:30 uur verzorgen Werner Breuer en Edith van Olst een lezing. De lezing vindt plaats in de kerk van Oudesluis, Noorderweg 14.
Edith van Olst en Werner Breuer vormen een kunstenaarsduo. Zij maken zowel gezamenlijk als individueel kunstwerken. Voor Kunstroute Zijpe is gekozen voor een samenwerking. Waar Breuer vaak constructiever werkt, is Van Olst meer gericht op schilder- en assemblagetechnieken. Beweging is verandering, verandering is leven, leven is spel. Verandering en beweging ontstaan door steeds veranderende vormen en aanzichten. De presentatie van Breuer en Van Olst gaat over de ontwikkeling van hun werk vanaf het begin tot het heden aan de hand van een power point presentatie. Toegang is gratis.lezing. De lezing vindt plaats in de kerk van Oudesluis, Noorderweg 14.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info