Burgemeester Van Kampen herbenoemd en Gert Meijer nieuwe griffier

Burgemeester Marjan van Kampen is aan haar volgende zes jaar begonnen als burgemeester van de gemeente Schagen.

Op 18 september heeft Commissaris van de Koning Arthur van Dijk burgemeester mevrouw M.J.P. (Marjan) van Kampen-Nouwen (56) herbenoemd.

Van Kampen werd op dinsdagavond 1 oktober 2013 geïnstalleerd als burgemeester van Schagen. Haar ambtstermijn zou op 1 oktober 2019 eindigen. Omdat de gemeenteraad positief stond tegenover herbenoeming, kan zij haar werk nu voortzetten.

Mevrouw Van Kampen is een ervaren bestuurster. Naast haar zes jaar in gemeente Schagen was zij eerder werkzaam als burgemeester in verschillende gemeenten, waaronder Wieringen, Langedijk en het Zuid-Hollandse Teylingen.

Van Kampen is blij met de raadssteun voor haar herbenoeming. “Hier spreekt het vertrouwen van de raad uit en daarvoor wil ik hen bedanken. De samenwerking met inwoners, college, raad en ambtelijke organisatie is heel prettig. We willen samen vol enthousiasme verder aan de slag en bouwen aan de mooie gemeente Schagen met stad en dorpskernen. Schagen is voor mij een thuis geworden. Daar wil ik de gemeenschap hartelijk voor danken. Ik ga vol energie de tweede ambtsperiode in.”

De gemeenteraad omschrijft mevrouw Van Kampen als een daadkrachtige verbinder die goed kan samenwerken, met een nuchtere, vrolijke aard en een warm hart voor alle mensen. De gemeenteraad herkent in haar een echte burgermoeder die een verbindende kracht binnen de gemeenschap van de gemeente en in de regio tot stand brengt.

De 2e termijn van burgemeester Van Kampen gaat feitelijk op 1 oktober 2019 in.

Nieuwe griffier
Met ingang van 24 september heeft de gemeenteraad ook een nieuwe griffier. De heer Gert Meijer (54) volgt griffier Els Zwagerman op, die met pensioen gaat. De heer Meijer is reeds bekend bij de gemeenteraad. Hij was vanaf 2013 teamleider Financiën en Belastingen bij gemeente Schagen.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info