bzzzzzzzzzzzzzzzz

We lieten een paar heerlijk warme dagen achter ons. Opgevolgd door dagen met wind en regen. Guur weer. Heerlijk weer om weer eens lekker op te mopperen. Weer waardoor sommige vergeten dat we al getrakteerd zijn op een paar schitterende dagen. Dankbaar maak ik er gebruik van en geef het huis een opfris beurt. Ik doe bitter weinig binnen als het zo mooi weer is. Schijnt de zon dan drapeer ik mij liever ongegeneerd in een stoel met een bak koffie in het warme zonnetje. Dus de regen komt als geroepen.

Stapels was werk ik weg, centimeters stof verwijder ik nadat ik er eerst smiley’s in getekend heb (ik overdrijf graag).Ik zuig, dweil, sop, ruim en berg op. Heerlijk! Dan neemt de regen af, gaat de wind liggen. Ook buiten heeft een opfris beurt gehad. Alles ziet groen en intens. Alles ruikt fris en fruitig. Vogeltjes fluiten, bijtjes zoemen. Ach, kan ik het nog mooier maken.

Ik zie een dikke vieze bromvlieg vast zitten in het net van de trampoline. Ha, sukkel denk ik, dacht zeker dat je slanker was. Jammer joh, ff meer bewegen dan had het gelukt. Vast ook teveel genoten van het mooie weer. De dag erna valt mijn oog weer op deze bromvlieg met eigenlijk een juist zelfbeeld. Zijn pootjes wiebelen nog altijd. Iets minder fanatiek dan gister maar ze wiebelen. Mmmmm je bent wel een doorzetter denk ik hem toe. Goeie instelling. Maar slecht inschattingsvermogen. Die avond besluit ik dat vieze beest een handje te helpen. Met een stokje geef ik hem een kontje. Dat kontje wat iets te dik was en wip hem door het gaatje. Uitgeput valt hij op de trampoline. Even bijkomen denkt hij vast. Voordat hij vertrekt zie ik hem een ieniemienie duimpje naar me opsteken. Een goede daad heb ik verricht en ik besluit op deze mooie donderdagavond mijzelf even in het zweet te werken bij de sportschool. Even aan mijn zelfbeeld werken. Stel je voor dat ik ergens door een, stiekum toch even wat kleiner ,net moet klimmen dan dat ik eigenlijk aan kan. Ik bedoel, het waren echt een paar heerlijke warme dagen achter elkaar welke we laatst hadden.

Nu is het bladstil buiten. Ik steek de hoofdweg van ons dorp over. Rechts van mij hoor ik geluiden van de handbal, stuiterende ballen, voetstappen op het asfalt. Links hoor ik muziek van spinning, de opzwepende stem van de instructeur, zwoegende mensen. En even verderop rollen voetballers over het grasveld. Ik geloof niet dat al deze mensen hier zijn omdat ook zij een vlieg in hun trampoline net hadden.

Maar wow denk ik, ons dorp, zo rijk aan sportiviteit. Fijn dat de verenigingen dit mogelijk hebben gemaakt in deze bizarre tijd. Zoveel mensen zoveel plezier in bewegen. Het leeft weer in het dorp. Als ik om de sporthal heen loop, de hoek om heeft Hans van Multifit weer zijn workout gehad en diverse materialen en apparaten buiten gezet. Echt druk is het niet maar met de mensen die er zijn zoeken we onze grenzen op, kletsen we tussendoor gezellig en ook wij genieten van onze gezonde inspanningen die voor ons weer mogelijk gemaakt wordt.

Kan natuurlijk veel drukker dus trek je sportkleding uit die wilgen en kom lekker sporten. Voor je het weet moet je je ergens door een nauw gat wurmen. Kom je vast te zitten en geen vlieg die er naar kraait om jouw een kontje te geven hoor!  En het mag weer, het kan weer. Mooi luw grasveldje waar niemand je ziet of hoort ploeteren. Waar niemand je hoort brommen als een vastzittende bromvlieg.En als je wordt gezien niets meer dan ontzag en waarschijnlijk worden zij net zo blij van al die beweging die er weer is in ons kleine dorpje. Dus hup, strik je veters, vul je bidon en kom VLIEGensvlug (pffff).

tot gauw

vrolijke groet

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info