Camper Stoptober op Markt in Schagen

Op dinsdag 13 september staat de Stoptober Camper op de Markt in Schagen. De gemeente Schagen, de HKN huisartsen in Schagen en de GGD Hollands Noorden vragen hiermee aandacht voor de landelijke campagne Stoptober. Hiermee roepen de organisaties rokers in Schagen en de regio Noord-Holland Noord op om in de maand oktober 28 dagen niet te roken. De GGD Hollands Noorden ondersteunt deze actie en roept bedrijven en organisaties op om hun medewerkers te stimuleren mee te doen.

Campertournee
Om de actie te ondersteunen is er een campertournee georganiseerd door Nederland. Op deze tournee komt de camper ook in Schagen. In de camper kunnen mensen informatie krijgen over de campagne. Speciale stopcoaches geven tips en trucs om 28 dagen te stoppen met roken.

Aan de vorige editie van Stoptober deden ruim 70.000 mensen mee. Dat deden ze door zich aan te melden op de website van Stoptober of de Stoptober app te downloaden.
Op 9 september was de kick-off van Stoptober 2016. Vanaf die datum kunnen mensen zich aanmelden. De landelijke ambassadeur van Stoptober in 2016 is Gijs Staverman.

Steun
Rokers kunnen zich aanmelden op de website van Stoptober en de gratis Stoptoberapp downloaden (zie ook de site voor meer informatie). Niet alleen via de app worden stoppers ook dit jaar weer ondersteund en aangemoedigd, maar ook via social media, door mensen uit de eigen omgeving, mede-stoppers en andere bekende en onbekende Nederlanders.

Ook gemeente Schagen doet mee
Gemeente Schagen vindt het belangrijk dat haar medewerkers gezond zijn. Daarom ondersteunt zij deze actie. Gedurende 28 dagen kunnen rokende medewerkers stoppen met roken. Zij worden gesteund door alle niet-rokende collega’s, maar ook door mede-stoppers. Een kick off workshop is het officiele startsein van de campagne.

Initiatiefnemers
Stoptober is een initiatief van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), Trimbos-Instituut, KWF Kankerbestrijding, Alliantie Nederland Rookvrij, Hartstichting, GGD GHOR Nederland en Longfonds.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info