Carla Vermeulen tweede tijdens NK fitness & bodybuiling

Carla Vermeulen (47) heeft zondag 2 november de tweede plaats behaald tijdens het NK fitness & bodybuiling van de Your Body Federation (YBF). Het Nederlands Kampioenschap werd gehouden in het Kennemer Theater in Beverwijk. De eigenaresse van de Spar in ’t Zand is ontzettend blij met deze prestatie.

“Toen ik jong was, heb ik voor dit soort wedstrijden (fitness performance) getraind”, vertelt Carla. “Op het laatste moment ben ik hier door persoonlijke omstandigheden mee gestopt. Ik ben er nooit meer aan begonnen, maar heb het wel altijd in m’n achterhoofd gehouden. Vier jaar geleden ben ik ziek geworden en dat heeft een paar zware operaties en herstel nodig gehad. Twee jaar heeft dit geduurd en toen was ik weer gezond. Dan besef je pas; eens komt er een dag dat je wakker wordt en beseft dat je de dingen die je wilde doen in je leven niet meer kan doen, omdat je te oud bent of niet gezond. Dus doe ze nu! Dus ik heb een soort van bucketlist gemaakt van wat ik wil doen, nu ik gezond en nog jong genoeg ben. Dit was de eerste die omhoog kwam. Het podium op en afmaken waar ik toen van droomde. Alleen nu in een masterklasse (40+). Ik ben 1 maart gestart met Bonny van Drie. Zij is Nederlands kampioen bodyfitness. Acht maanden lang was het eten, slapen, werken en trainen. Elke ochtend om 5.15 uur mijn bed uit en thuis cardio oefeningen doen en dan douchen en werken. Vervolgens na het werk de sportschool in om krachttraining te doen en dat zes dagen per week. Daarnaast nog poseer-, routine-, turn-, en expressietraining. Het was de eerste vier maanden nog redelijk te doen, maar daarna was het zo ontzettend zwaar om vol te houden. Moe en moe dat was het enige wat ik voelde. Ik leefde van maaltijd naar maaltijd (acht per dag) en dat was bijvoorbeeld in de zomer met 60 uur per week werken heel zwaar.” Voor Carla brak afgelopen zondag dé dag aan om haar droom te verwezenlijken. “Ineens was het zover ‘de wedstrijd’. Ik had mijn best gedaan, mijn lijf was in shape en ik was bloednerveus. Het valt allemaal niet mee op je oude dag 47”, lacht Carla. “Ik heb mijn droom verwezenlijkt, heb een blokjesbuik en sta op het podium. Dat ik tweede werd was echt een super verrassing en ben er super blij mee. Maar ik had het nooit kunnen doen zonder mijn coach Bonny van Drie en mijn hele lieve gezin, die mij onwijs gesteund hebben. Dat heeft mijn droom waar kunnen maken, de warmte en liefde die een gezin kan hebben. Petje af want ik ben net zo trots op hun dat ze dit mee beleefd hebben, want het heeft impact op je hele gezin. De beker staat thuis op de schoorsteen als herinnering. Het vinkje op de bucketlist is denkbeeldig neergezet. Nu is het familytime.”

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info