Carlo Sneekes is hard op weg om een bekende Nederlander te worden!

Vanaf 26 november kunt u op RTL4 kijken naar het programma ‘van Slager tot Chef’. Voordat het programma zou worden opgenomen, heeft Carlo Sneekes zich aangemeld met een brief waarin hij zichzelf moest promoten. Er was maar plek voor 16 kandidaten. Door die brief, waarvan hij niet had verwacht dat die zó goed was, werd hij uitgenodigd om naar de Screening dag in Rotterdam te komen. Daar begon het knokken om een plaats in het programma. Iedere kandidaat moest zichzelf laten zien, vertellen wat er zo leuk was aan het slagersvak en waarom hij of zij zo goed was. Na die dag behoorde Carlo tot de 16 deelnemers die aan het programma ‘van Slager tot Chef’ zouden gaan deelnemen.

Het idee om Carlo te gaan interviewen, kwam van Carlo’s zusje Romy (groep 6) en van juf Matanya. In de klas heeft Romy een interview gehouden en ook de andere kinderen in de klas konden vragen aan Carlo stellen. En omdat Carlo een oud-leerling is van de Sint Jozefschoof, leek het hun een leuk idee om het iedereen te laten lezen, door het in de Nieuwsbrief van de Sint Jozefschool te zetten. Op 10 december komt Carlo in de uitzending en het zou natuurlijk leuk zijn, als iedereen dan gaat kijken.

Met toestemming van Juf Matanya en Romy is het interview hier na te lezen.

 

Hoe ben je er op gekomen om mee te willen doen met Van Slager tot Chef?

Klasgenoten van mij deden vorig seizoen mee, dit jaar zochten ze weer mensen en heb ik mezelf ervoor opgegeven.

 

Vond je het leuk om mee te doen? En waarom?

lk vond het heel leuk om mee te doen! Wel apart hoor, al die camera`s op je neus.

 

Moet je veel werk doen?

Ik moest er om 8 uur s’ morgens zijn. Het was in Laren vlakbij Amsterdam en moest ook nog vroeg van huis. Daarna was het de hele dag opnames. Als ik wat moest vertellen in de camera kon het zomaar zijn dat het niet goed was en moest het weer overnieuw. Dat maakte het wel een lange dag. Heel apart dat je dan voor een hele dag opnemen maar een half uurtje TV hebt.

 

Vond je het spannend? Ja, hoezo?

Spannend was het niet echt, ik was wel zenuwachtig…ik bedoel, je kunt een reis naar Barcelona winnen. Wie wil dat nou niet!

 

Hoe ben je er op gekomen om in het slagers vak te gaan werken?

Ik werkte in het dorp al als zaterdagbaantje bij slagerij Andringa. Daar heb ik veel geleerd wat ik later op de Slagersvakschool ook zou leren. Ik wilde eigenlijk vrachtwagenchauffeur worden, maar ik was nog te jong en kon nog niet op de opleiding beginnen. Ik heb toen een andere keuze gemaakt en voor het slagersvak gekozen. Ook de school in Heerhugowaard sprak mij erg aan tijdens de opendag. Het is een kleine school met ongeveer 16 tot 20 leerlingen in een klas. Je leert nog echt een ambacht. Gaat 1 dag in de week naar school en de rest leer je echt in de slagerij. Werken en leren heet dat.

 

Waarom wou je eerst vrachtwagenchauffeur worden?

Leek mij leuk omdat je op een grote vrachtwagen kan rijden, en wat van de wereld kan zien.

 

Wat is een screening dag?

Ik moest bewijzen dat ik mee zou kunnen doen met het tv programma. Er werd een foto shoot gedaan, er werden allerlei vragen gesteld. Je moest een stukje voor de camera vertellen, wat soms wel meerdere keren over moest. Zo konden ze zien of je wel geschikt was om mee te doen.

 

 

Vind je het fijn dat jouw baas, Patrick Broersen, je laat oefenen voor het programma?

Ja, je kunt dan toch even oefenen wat je gaat doen bij de opnames. Want het was een lastige opdracht!

 

Vind je het raar om nu op TV te komen?

Dat is best apart om mijzelf op tv te zien. Mijn eigen stem te horen, en zien wat je zelf doet.

 

Vind je het leuk dat iedereen belangstelling heeft voor het programma? En waarom?  

Het is raar omdat het voor mij al in september is opgenomen, nu pas vragen mensen allemaal wanneer het begint en dat is wel een beetje vreemd. Voor mij is het al allemaal afgesloten.

 

Waarom wilde je zo heel graag mee doen.

Ik wilde helpen het slagersvak promoten omdat er zo weinig slagers leerlingen zijn.

 

Wilde je heel graag meedoen?

Ja, ik wilde dat heel graag omdat ik mijzelf, en het slagersvak kan laten zien! Helemaal hoe leuk beroep dat is.

 

Waarom stond het stukje in de krant?

Om de mensen in de omgeving te laten zien dat ik aan het programma mee heb gedaan.

 

Mocht je de spullen die je aan had en de messen houden?

Ja, ik mocht alles houden. Messen, schoenen en kokskombuis. Op de messen staat zelfs mijn naam, met het logo van ‘Van Slager tot Chef’.

 

Vond je het leuk om te doen?

Ja! Heel erg leuk! Zoiets maak je niet zo vaak mee!

 

Hoe lang duurt het?

De uitzending duurt 8 weken. Elke week vanaf 26 november strijden slagersleerlingen om wie de beste Chef is aan het eind van het programma.

 

Carlo stelde de vraag wie dacht dat hij gewonnen had. Zijn tegenstandster Mendy of hijzelf?

Zeker de meerderheid van de klas gaf aan vertrouwen in Carlo te hebben.

 

Op zondagmiddag 10 december om 16.30 uur kunnen we zien of Carlo naar Barcelona mag voor de Culinaire reis of dat hij een Culinaire workshop in Nederland gaat doen.

 

Het programma is vanaf 26 november te zien op RTL4. Iedere zondagmiddag om 16.30 uur. Op 10 december is Carlo aan de beurt! Kijken dus!

Carlo Sneekes van slager tot chef 01

 

Carlo Sneekes van slager tot chef 02

 

Carlo Sneekes van slager tot chef 03

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info