Chemo van uw taxus-snoeisel

Het snoeiseizoen voor de taxus komt er weer aan. Dit is dan ook hét moment om uw snoeiafval apart op te vangen en in te leveren bij het afvalbrengstation op de Zijperweg 12 in Schagen. Hiermee draagt u bij aan de productie van geneesmiddelen die kanker bestrijden. U kunt de gesnoeide taxusscheuten tussen 15 juni en 31 augustus inleveren bij het afvalbrengstation in de bak van ‘Vergroot de hoop’.

De Taxus Baccata bevat een belangrijke grondstof voor chemokuren. Elke volle bak met het taxussnoeisel is goed voor één chemotherapie. De Taxus Baccata komt niet overal in de wereld voor, maar wel veel in Nederland. Daarom is het snoeisel van uw taxushaag ook zo belangrijk. Bovendien doneert stichting ‘Vergroot de Hoop’ per volle bak met taxussnoeisel ook nog eens 30 euro aan Villa Joep.

Hoe kan ik bijdragen?
Vang het snoeisel apart op in een doek of zeil. Verzamel de jonge taxusscheuten in lengtes van maximaal 30 centimeter. Vanaf woensdag 15 juni staat er op het afvalbrengstation een speciale bak van stichting Vergroot de Hoop. Hier kunt u uw taxussnoeisel in kwijt.

Vergroot de hoop
HVC organiseert deze de taxusinzameling jaarlijks samen met de stichting Vergroot de Hoop. Deze stichting zet zich in de strijd tegen kanker door zoveel mogelijk jong taxussnoeisel in te zamelen. Meer informatie over de actie van Vergroot de Hoop vindt u op www.vergrootdehoop.nl.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info