Coen Donker bij Jeugd EK Pila Italy en NL Cup Burg-Haamstede

Een verslag van Cees Donker

De zomervakantie van Coen was goed begonnen met een BRONZEN medaille tijden het NK te Apeldoorn op 22 juli. De twee wedstrijden, BENELUX Kampioenschap en 3NC te Zoetermeer, heeft hij niet kunnen rijden wegen een vakantie met het gezin.

1)      Jeugd EK Pila 22-26 augustus 2018

Coen was gevraagd door twee andere MTB-ers (Chris van Dijk en Annemoon van Dienst) deel te nemen in hun team voor dit jeugd EK.

Volmondig is hier positief op gereageerd en zo was de zomervakantie gepland in Pila Val d’Aosta Italië. Dit dorp ligt in het noorden van Italy op ca. 1800 meter hoogte vlak bij de Mont Blanc.

Het doel van het team was lekker met elkaar fietsen en plezier maken want podium plaatsen zaten er vooraf niet in omdat er veel zwaar gesponsorde nationale teams meededen. In de categorie van Coen (U17) was Triple D het enige team dat Nederland vertegenwoordigde. Er deden 87 teams mee van elk 3 rijders/rijdsters. Elk team had minimaal 1 dame.

Er waren drie wedstrijden georganiseerd te weten:

RACE 1:

Time-Trail een 700 meter lang parcours met ca. 30 hoogte meters. Bij deze wedstrijd had een aparte klassering voor de heren en dames. Coen had stuurbord 92 ontvangen en had het moeilijk op deze technische korte heftige sprint. Uiteindelijk 104 geworden wat ook de start positie was voor de individuele XCO wedstrijd. Als team zeer goed gepresteerd want als team 32st geklasseerd van de 87 teams. Deze positie was de start positie voor de team-relay (estafette).

RACE 2:

Met zeven personen op een rij stond Coen opgesteld aan de bijtenkant op de vijfde startrij. Zijn start was zeer goed vanaf deze 32ste plaats. De eerste ronde was 2700 meter en er werd zeer hard gereden. Coen heeft deze ronde goed volbracht en kwam als 25ste over de meet en tikte daarna de tweede rijder (Annemoon) aan voor ronde 2. Helaas kreeg Annemoon schakelproblemen waardoor zij op verschillende stukken moeizaam kon klimmen. Helaas zakte zij flink terug en kwam als 60ste over de lijn om de laatste renner aan te tikken. Chris mocht de laatste ronde rijden en heeft hard doorgereden en totaal is het team als 50st gefinishte van de 87 teams.

RACE 3:

Dit was de individuele XCO wedstrijd en er reden bijna 200 deelnemers/jongens U17 in deze categorie. De plaatsing van Coen op plek 104 was niet ideaal en na de start heeft hij de eerste halve ronde bijna lopend afgelegd vanwege opstoppingen op het parcours. Daarna lekker gaan fietsen en vele renners ingehaald maar een top 50 zat er niet meer in. Coen is heel mooi gefinisht op de 84ste positie.

Kortom wij/Coen hebben genoten van dit EK spektakel en wie weet volgend jaar weer.

2)      NL-Cup Burg-Haamstede 2 september 2018

Door de gemiste wedstrijd in Zoetermeer was Coen teruggevallen van de 5e naar de 9e positie in het tussenklassement van de NL-cup. Dus opgesteld op de tweede startrij kreeg Coen een mooie positie. Hij had een goede start en ging als 4e door de derde bocht richting de duinen. Na. Ca 300 meter wou Coen aanzetten maar dat ging mis en hij viel voorover over zijn stuur en raakte in de afzetlinten verschrikt. Opstappen en doorfietsen waardoor hij weer instapte vanaf de 22e positie. In de eerste ronde goed terug geknokt waardoor hij als 10e over de meet kwam met nog drie ronden te gaan maar de aansluiting met de kopgroep was gemist. In de volgende ronden goed en hard doorgefietst en als 6e gefinisht waardoor hij nu als 8e in het tussenklassement genoteerd staat.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info