Coen Donker en Binck Burger in actie in Drenthe

De zesde Landelijke Jeugd Competitie is verreden in Havelte op de oude Amerikaanse legerbasis in Havelterberg. In dit duinachtig gebied was een mooi parcours uitgezet met drop-offs, veel single track en korte klimmetjes en afdalingen en door veel mul zand. Een verslag vanuit Drenthe door Cees Donker:

Coen Donker startte in categorie zes met 36 deelnemers en startte op de tweede startrij. Bij de start in het mulle zand kwam Coen niet goed weg en sloot na circa vijfhonderd meter achteraan de kopgroep van tien man. Na de eerste ronde was de groep uiteen gevallen en Coen reed in het derde groepje met nog twee man. In de tweede en derde ronde reed Coen sterk door en haalde in beide ronde renners in. Het veld lag toen uiteen en Coen finishte als vijfde (vierde jongen). In het algemeen klassement staat Coen gedeelde vijfde van de 66 deelnemers
Binck Burger startte in categorie zeven met 26 renners en hij had een goede start. Hij reed gelijk naar voren en had aansluiting bij de eerste twaalf renners. Het tempo lag gelijk hoog en Binck reed de eerste ronde sterk mee. Hij reed mooi samen in een groep. Binck kon met de tempoversnelling niet meekomen en viel iets terug. In de laatste ronde vielen er nog renners af maar Binck reed sterk door en finishte als negentiende. In het algemeen klassement staat Binck 25e van de 47 deelnemers.

Mountainbike Coen Donker en Binck Burger Havelte 2016 (1)

Mountainbike Coen Donker en Binck Burger Havelte 2016 (2)

Mountainbike Coen Donker en Binck Burger Havelte 2016 (3)

Mountainbike Coen Donker en Binck Burger Havelte 2016 (4)

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info