Coen Donker in actie de afgelopen maand

Een verslag van Cees Donker

 

Spaarnwoude 10 juli:

Coen had een prima start vanaf de tweede startrij.

Na de start was er een single track langs het rots monument waar hij goed doorkwam en als 10e door de eerste verzorging kwam. Helaas in de eerste ronde een “burp” bij de achterband waardoor de druk te laag was. Veel tijd verloren en na het wisselen van zijn wiel de achtervolging ingezet vanaf plaats >40. Verder goed gereden en als 20e gefinisht.

 

Beringen (BE) 17 juli:

Weer starten vanaf de tweede startrij om 11 uur in de ochtend met erg warme omstandigheden. Wederom een solide start en na de eerste ronde reed Coen ca 12e. Gedurende de wedstrijd kreeg Coen lichte schakel problemen en door een botsing met ander renner was de controller van zijn dropper verloren (niet handig voor zo’n lange jongen).

Verder solide gereden en als 17e over de meet gekomen.

 

Wijster Col du VAM 25 juli:

Goede start heuvel opwaarts op de Col du VAM en hij kwam als derde renner door bij de eerste verzorgingspost. Daarna liet hij zich iets terugvallen en is gaan temporiseren vanaf de 8e plaats. Samen met drie anderen gereden maar in de laatste ronde is weggereden om zijn plaats veilig te stellen. Coen finishte als 5e met maar 2 minuten achter de nummer 1, zie op de foto rechts.

Coen heeft de laatste week van augustus en alle weken in september wedstrijden.

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info