Coen Donker in actie in Spaarnwoude en Wijster

Een verslag van Cees Donker

Spaarnwoude 13 september 3 Nations Cup:

In deze thuiswedstrijd op maar 45 minuten rijden verschenen er 52 renners aan de start en Coen werd als 26e opgeroepen (6 renners per rij). Het startschot viel 09:00 uur en Coen had zich tactisch links opgesteld want de eerste bocht was naar rechts asfaltweg omhoog.

De start was goed en zowel op het asfalt als in het rechte stuk in het bos kon Coen renners inhalen. Zijn eerste doorkomst was 13e en vervolgens begon de inhaalrace en per ronde reed hij naar voren.

Coen is was 9e over de meet gekomen van de totaal 47 renners (5x DNF).

Wijster 20 september 3 Nations Cup:

Bij de junioren verschenen 45 renners aan de start voor de MTB wedstijd op de bekende VAM-berg in Wijster. Deze voormalige afvalberg is omgetoverd tot een mooi en uitdagend parcours voor MTB-ers, veldrijders en wielrenners. De renners moesten de startlus plus vijf ronden rijden wat neer kwam op zes ronden met ca 130 hoogtemeters per ronde.

Coen werd als 16e opgeroepen en met vier renners per rij was dat de vierde rij waarbij hij zich tactisch aan de rechterzijde opstelde tbv eerste bocht naar links. De start was klokslag 09:00 uur en Coen had een vlammende start en was bovenaan ca de 10e renner en zat er goed bij. Bij de eerste doorkomst lag Coen zeer mooi 6e en met uitzicht in de volgende ronden op de 5e plaats.

Helaas kreeg Coen een langzaam leeglopende achterband in de vierde ronde waardoor bij terugviel naar de 12e plaats.

Na een achterwielwissel in de eerste verzorgingspost viel Coen sterk terug naar ca de 25e plaats. In de laatste ronde nog enkele renners ingehaald en als 20e over de meet….ontevreden over het resultaat want een top 5 was in zicht.

In totaal zijn er 38 gefinisht en 7 met DNF wegens lekke of leeglopende banden door de vele rock gardens en puin met glas erin.

De volgende wedstijd is het National Kampioenschap 26 september om 16:30 uur te Sittard.