Coen Donker in Erezee (B) en Wetter (D)

Een verslag van Cees Donker

Erezee (B) 3 juni:

Coen zijn buitenlandse avonturen houden maar niet op want op 3 juni een wedstrijd uit de 3 Nations Cup in Erezeé (B) gereden. Coen had daar nog niet eerder gereden dus het was allemaal een grote verrassing. In 2017 was hier het Belgiës kampioenschap dus het was te verwachten dat er een uitdagend parcours zou zijn. En dat was het ook! Alle obstakels waren puur natuur met veel boomwortels, hier en daar stenen en echt veel technische klimmen. De start was redelijk en zat goed mee in de eerste bocht. Na circa een halve ronde een lekke voorband, scheur, net na de eerste verzorgingspost dus ruim twee kilometer (hard)lopen voor de volgende verzorgingspost. Na het wisselen van het voorwiel heb ik de race maar als training en ervaring gebruikt want ik lag na de wissel op de laatste positie van de 58 renners. Ronde voor ronde opgeschoven en heb toch nog 12 plekken kunnen opschuiven en een finish op de 46 plaats. Lekker gefietst en weer een ervaring rijker.

Wetter (D) 10 juni:

Ook deze 3 Nations Cup gereden en al op vrijdag 8 juni vertrokken met de familie Spoolder. Aan dit Duitse evenement nemen heel veel Duitse en Belgishe mee.

Het was een stevig parcours met een mooi downhill stuk wat erg hard afdaalde. Voor de nieuwelingen stond zaterdag 9 juni een tijdrit op het programma als voorselectie tbv bepalen van de startpositie voor de wedstrijd. De renners moesten twee heats rijden en de tijden werden bij elkaar opgeteld tbv bepalen van de uitgangspositie. Coen zetten een 62 tijd neer van de 110 nieuwelingen!!. Op zondag 10 juni klonk het startschot om 10.30 uur en Coen had veel oponthoud bij de start door vele valpartijen. De eerste ronde was het behelpen maar daarna kon hij naar voren kruipen en heel langzaam doorschuiven. Richting het einde van de wedstrijd stevig doorgereden en toch nog als 41e over de meet gekomen.

Na Wetter staat Coen als 17 geklasseerd in de 3 Nations Cup

Zondag 17 juni as week een  NL-Cup wedstrijd en wel in Assen.

Coen Donker Erezee en Wetter 01

Coen Donker Erezee en Wetter 02

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info