Coen Donker in Houffalize

Een verslag van Cees Donker

Het avontuur van Coen duurt voort en dit keer was de wedstrijd in Houffalize (Belgisch Luxemburg) vlak bij de ….Luxemburgse grens. Dit voormalige wereldwedstrijdbeker parcours staat bekend om zijn steile klimmen en gevaarlijke afdalingen. Ook dit keer veel uitvallers en een renner met de ambulance afgevoerd.

Er stonden bij de nieuwelingen 54 renners aan de start die in het dorp startte. Coen had een sterke start op de 500 meter klim vanuit het dorp naar het bos toe. Hij dook met de kopgroep van 10 man het bos in om de afdelingen te nemen. Helaas, daar ging het mis want Coen was te gretig waardoor de focus iets afname waardoor hij driemaal hard ten val kwam. Elke keer weer opgestapt en richting de eerste verzorgingspost. Daar kwam mij met flinke vertraging als 35e door. Na deze harde les stug doorgefietst met 100% focus op het parcours en met name de afdelingen. Elke ronde hard doorgereden en per ronde diverse renners ingehaald richting top 25. Na de eerste ronde was in 1 afdaling de A en B lijn afgesloten (alleen de C lijn over) omdat er een renner ernstig geblesseerd was. Door de duur en hitte, 30 graden plus, tijdens het fietsen kregen vele renners het erg zwaar waardoor de snelheid sterk afnam.

Het resultaat van de wedstrijd was, vijf uitvallers (DNS), vijf renners met maar twee ronden maar met finish en Coen was na vier volle ronden als 19etotaal en als 5e Nederlander over de gefinisht.

Als je meer foto’s en video’s wilt zien van parcours in Houffalize check dan Coen zijn Instagram en Facebook.

Coen Donker - Houffalize Belgie 02

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info