Coen Donker MTB belevingen

Een verslag van Cees Donker

3NC Houffalize (B) 30 juni 2019:

Aangezien deze wedstrijd diep in België was richting Luxemburg is Coen twee dagen voor de wedstrijd heen gereisd. Dit was wel de wedstrijd waar iedere mountainbiker naar uitkijkt want dit voormalige MTB wereldbeker parcours is super spectaculair.

63 renner waren inschreven en die ook startte maar 51 renners zijn uiteindelijk gefinisht wegens de hoge temperatuur en stoffig/glad parcours. Coen heeft goed gefietst maar is niet in de top 5 gefinisht waar vooraf op gerekend was. Er waren vooraf en tijdens de wedstrijd diverse kleine technische mankementen aan de fiets die partte speelden. Krom padje, aanlopend achterwiel, voorblad wat los liep, etc. en dat wordt in Houffalize direct omgezet in een lagere uitslag.

Coen is uiteindelijk als 19e over de meet gekomen en met als hoogtepunt dat hij noch tijdens het inrijden en de wedstrijd is gevallen terwijl er vele zich melde bij de EHBO posten of werden afgevoerd per ambulance!

3NC Apeldoorn 7 juli 2019:

Coen had erg veel zin in deze wedstrijd omdat hij vorig jaar in het Orderbos te Apeldoorn tijdens het NK 3e werd bij de Nieuwelingen als eerstejaars renner. Er waren 71 renners opgesteld waarvan er uiteindelijk 11 een DNF hadden op dit zware en vernieuwd technisch parcours. Coen had een prima start vanaf de eerste startlijn maar kon na enkele ronden de kopgroep niet volgen en moest lossen maar gestreden voor wat hij waard was is hij als 7e over de meet gekomen.

Mede door het bovenstaand resultaat staat Coen als 5e in het 3NC klassement 4e in het KNWU regelmatigheidsklassement.

Op naar het MTB NK op 20 & 21 juli in Sittard

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info