Coen Donker wint eerste wedstrijd om RaboTop

Coen Donker heeft zaterdag 17 september meegedaan aan een technische wedstrijd. Een dag later kwam hij samen met Binck Burger in actie tijdens de eerste RaboTop. Hierbij een verslag met dank aan Cees Donker.

LJC 17 september 2016:
Coen Donker heeft tijdens deze technische wedstrijd met korte tijdrit zeer goed gereden. Bij de zes technische elementen (drie hoogtes hoppen, banden hoppen, bidons oppakken en neerzetten, hoge bunny hop, balk rijden en boomstam hoppen) waarbij hij maar twee fouten had. Dit resulteerde in tien strafseconden die bij de tijdrit opgeteld worden. Coen startte als vijfde bij de tijdrit en had een zeer goede race en had de derde eindtijd. Echter door de tien strafseconden resulteerde dit in een zesde plaats. Zeer tevreden keerde Coen huiswaarts en heeft zijn vijfde plaats in het eindklassement behouden.

Rabotop 18 september 2016:
Vanuit ‘t Zand reden alleen Binck Burger en Coen Donker mee in de categorie 13/14-jarigen bij de eerste RaboTop georganiseerd door HRTC-DOK. In deze categorie starten negentien deelnemers van diverse verenigingen. Het parcours was ruim van opzet, lang, uitdagende klimmetjes, snel asfalt en diverse technische stukken. Coen nam vanaf de start de leiding op ‘zijn’ thuisparcours wat geen nadeel was, maar ook Binck is zeer bekend met het terrein. Hij reed in een groep van vier personen en reed een sterke race. Twee jongens liepen uit en gingen voor de tweede en derde plaats strijden. Binck reed daarna met nog met zijn tweeën en streed voor plaats vier of vijf. Hij reed de laatste ronde goed door en finishte heel netjes als vierde. Coen bouwde zijn voorsprong iedere ronde uit en had een mooie race en finishte als eerste.

De volgende wedstrijden zijn 24 september LJC en op 16 oktober de 2e RaboTop in Heerhugowaard.

coen-donker-en-binck-burger-september-2016-1

coen-donker-en-binck-burger-september-2016-2

coen-donker-en-binck-burger-september-2016-3

coen-donker-en-binck-burger-september-2016-4

coen-donker-en-binck-burger-september-2016-5

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info