Coen Donker wint in Oldebroek

Een verslag van de LJC (Landelijke Jeugd Competitie) Oldebroek van 11 maart 2017.
Coen Donker startte in de laatste jeugd categorie nummer 7. Hij kreeg naar aanleiding van zijn plaatsing vorig jaar het stuurbord 704 toebedeeld.
De weersomstandigheden in Oldebroek waren zacht met een voorjaarszonnetje en beetje wind dus ideale fietsomstandigheden.

Coen startte in een groep van 35 renners en hij werd als derde opgeroepen. Hij ging aan de buitenkant van de start staan want de start was een recht stuk van ca 200 meter gevolg door een haakse bocht naar rechts. Vervolgens 300 meter recht, over de meet, en daarna een haakse bocht naar links. Coen had een vliegende start en reed vanaf de eerste meters tot zij een bos in gingen op kop. Samen met een mede renner namen zij het initiatief en uit het bos hadden de twee een lichte voorsprong van vijf seconden. Na het bos volgde een zeer technisch parcours met twee rockgardens, over banden gevuld met zand, vele kombochten en 180 graden draai bochten.

De mede renner en Coen liepen op dit gedeelte uit en na de eerste ronde hadden zij ca 10 seconden gepakt op de volggroep van vier personen. Hierna bouwden de twee de voorsprong uit tot ca 1 minuut op de volgers. Tot de 1-na laatste ronde kon Coen volgen maar de mederenner reed sterk en snel weg van Coen en een tweede plaats lag in het verstek. Doch in de laatste ronde kreeg de koploper de man met de hamer en uit het bos zat Coen nog maar 50 meter achter de koploper en dat was een kans voor Coen. Een paar honderd meter verder reed Coen achter de koploper en nam gelijk de kop over om verder het initiatief over te nemen. Coen reed de laatste 1,5 kilometer erg sterk, maakte geen fouten en liep tov nummer 2 uit op het technisch parcours om met 12 seconden voorsprong eerste de finishen.

CoenDonkerLJC Oldebroek

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info