Coen Donker wint RaboTop in het Dijkgatbos

Op zondag 27 november is alweer de voorlaatste RaboTop verreden in het Dijkgatbos. Origineel zou deze plaatsvinden in Schoorl, maar wegens gewijzigde richtlijnen van SSB kon MTB Noord-West niet voldoen aan de gestelde richtlijnen. Cees Donker schrijft:

De organisatie heeft TV de Venne benaderd voor het uitzetten van de wedstrijd in het Dijkgatsbos wat direct opgepakt is en ook keurig uitgevoerd. Het parcours was circa 2,5 kilometer, vlak, veel recht stukken, enkele delen met blubber en modder en uiteraard veel draai- en keerwerk. Ook Coen Donker en Binck Burger waren weer van de partij en startte in een grote groep.

Beide jongemannen stonden op de eerste startrij opgesteld en hadden een sterke start. Na de eerste bocht lag Coen derde en Binck net erachter. Coen sprintte daarna de groep voorbij om zo een kwart ronde ruim voor de volggroep van vijf personen te rijden. De volggroep reed het gat dicht waarna ze drie ronden met zijn zessen koersten. Binck zal op het vinkentouw van de groep en viel eraf. De kopgroep bleef goed bij elkaar en Coen heeft enkele malen geprobeerd weg te rijden maar werd elke keer teruggehaald. Net voordat de laatste ronde inging viel nummer vijf uit de groep die het tempo niet kon bijbenen. Dit resulteerde dat de vier sterkste renners in de laatste ronde voor de dagzege reden. De groep bleef tot de laatste bocht bij elkaar maar Coen kwam als eerste door de bocht en sprintte zo naar de eindzege. Binck heeft de wedstrijd uitgereden en finishte als negende (inschatting van de schrijver).

De laatste RaboTop zal verreden worden op 18 december te Enkhuizen bij WF West-Frisia.

coen-donker-rabotop-november-2016-1

coen-donker-rabotop-november-2016-2

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info