Coen Donker wint vierde Rabotop Noord-Holland in Spaarnwoude

De vierde wedstrijd in het kader van de Rabotop Noord-Holland is afgelopen zondag verreden in Spaarnwoude. Door de regen van de voorgaande dagen was het parcours op sommige plekken modderig maar ook wel heroïsch te noemen. Voor de evenaren rijders in jeugdcategorieën 1, 2 en 3 goed te berijden maar voor de beginners erg moeilijk.

Deze keer hadden de categorieën en zeer klein rondje waardoor achterblijvers soms roet in het eten van de snelle mannen gooiden. De Zandtemers Coen Donker en Binck Burger waren ook weer van de partij hadden zichtbaar plezier in deze modderige race.
Coen Donker startte in categorie 2 op de eerste rij met totaal 27 deelnemers. Direct na start nam Coen de leiding en voordat er een halve ronde verreden was haalde hij de eerste achterblijvers van categorie 3 in. Per ronde bouwde hij zijn voorsprong uit en finishte met ruime voorsprong als eerste.
Binck Burger startte in categorie 3 met 31 deelnemers. De start was goed en hij reed vervolgen in een groepje. Tijdens een krappe gravel afdaling waar hij met nog twee anderen reed kwam Binck ten val waardoor hij meerdere plekken verloor. Door de vechtlust reed hij weer naar voren en kwam als zestiende over de meet.

De vijfde Rabotop is 15 november tijdens het Beukers Bike weekend.

4e Rabo Top Coen Donker

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info