Coen Donker wordt zevende bij ONK Streetrace

Het Open Nederlands Kampioenschap (ONK) Streetrace is op 3 september verreden te Oldebroek. Vanuit ’t Zand was Coen Donker aanwezig, omdat hij nog niet eerder met een Streetrace had meegedaan.

Het terrein was enorm groot wat dit dorpsfeest was opgeluisterd met een tweedaags piratenfestijn en zaterdagochtend waren de bierdampen nog niet weggetrokken. Enfin het parcours van de ONK was een groot spektakel in het parcours was een wasbord (zeven keuveltjes) met kombochten, door een tuinhuis op een vrachtwagen over een steile brug van drie meter hoog, en over een brug gemaakt door de genie 101 van de landmacht vijf meter hoog gevolgd door een kombocht bekleed met vloerbedekking en vervolgend door vijf trailers. Kortom een zeer technisch maar ook snel parcours.

Coen had een redelijke loting bij de opstelling en een prima start. Na de eerste bocht was bij twaalfde door enig gedrang. Hij fietste mooi zijn eigen tempo en reed met twee andere renners samen. Eenmaal viel zijn ketting eraf waardoor hij weer naar voren moest rijden voor de aansluiting. De eerste zes renners waren niet meer te achterhalen en Coen finishte keuring als zevende totaal en als vijfde jongen.

Coen Donker september 2016 (1)

Coen Donker september 2016 (2)

Coen Donker september 2016 (3)

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info