Column: Ik zwem voor Femm – Houdbaarheidsdatum

Veertig jaar lang gezond en fit, dus is het tijd om met de goede gezondheid iets terug te doen voor mensen die dit geluk niet gegeven is. Dit is de motivatie van Debby Burger-de Graaf om op zaterdag 9 augustus de monstertocht van Den Helder naar Texel te zwemmen. Onder het motto ‘Ik zwem voor Femm’ wordt tevens door Header column debbyDebbygeld ingezameld voor de stichting Spieren voor Spieren.

Speciaal voor de lezers van tzand.info is er wekelijks op maandag een column te vinden. Hierin beschrijft Debby wat er allemaal op haar pad komt op weg naar 9 augustus. Klik hier om de actie te steunen.

Houdbaarheidsdatum
Eind december 2013 wist ik het:
ik ga het doen: DH-TX op 9 augustus 2014”
Sindsdien staat die datum als deadline in m’n hoofd.

Toch word ik dan verrast:
Nota bene bij het koelvak van de supermarkt.
Ik pak een pak melk en zie het staan: “ 09 08 2014”
Heel snel flitst er door m’n hoofd “bekende datum”,
maar waarvan??? En dan weet ik het:
de hartslag versnelt, de kleur verschiet in m’n gezicht, de adrenaline stroomt: DH-TX,
ik realiseer me dat ik die monstertocht ga maken voordat dit pak melk bedorven is. 

De meeste trainingsarbeid is verricht, nog één keer een duurafstand in zee,
gezond blijven eten, goed slapen dan kom ik uitgerust en fit aan de start
van een hele mooie zwemtocht voor een supergoed doel!
Ik ben er klaar voor!!

FOTOGRAFIE ANDRÉ SONDERMAN
FOTOGRAFIE ANDRÉ SONDERMAN

Debby zwemt (4)

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info