Column: Ik zwem voor Femm – Startblok

Veertig jaar lang gezond en fit, dus is het tijd om met de goede gezondheid iets terug te doen voor mensen die dit geluk niet gegeven is. Dit is de motivatie van Debby Burger-de Graaf om op zaterdag 9 augustus de monstertocht van Den Helder naar Texel te zwemmen. Onder het motto ‘Ik zwem voor Femm’ wordt tevens door Debby geld ingezameld voor de stichting Spieren voor Spieren.Header column debby

Speciaal voor de lezers van tzand.info is er wekelijks op maandag een column te vinden. Hierin beschrijft Debby wat er allemaal op haar pad komt op weg naar 9 augustus. Klik hier om de actie te steunen.

Startblok
Een lekkere training,
begonnen met wat duurwerk,
dan het kortere sprintwerk op tempo.
Hé, verrassend, aan het einde van het programma
hebben we nog 15 minuten over.

Dan vraagt de hoofdtrainer van de wedstrijdzwemmers of
wij ‘masters’ mee willen doen aan een estafette. Altijd leuk!
Maar wat er dan met me gebeurd???
Na 25 jaar klim ik weer op een startblok,
en ik denk dat m’n hersenen het grit onder m’n voetzolen herkennen of zo,
want de adrenaline schiet door m’n hele lijf.

De estafettemaat komt dichterbij, … hij tikt aan, … en ik schiet van het blok af,  het water in.
De eerste baan gaat als een speer,
bij het keerpunt kijk ik stiekem naar mijn tegenstander in de baan naast me,
oooh jee, dat meisje is Jet Kleine.
Willen winnen is mij eigen, maar ik voel de verzuring in de armen.
Nog maar een klein stukje, maar moet mijn meerder erkennen in Jet.
Top Jet! (en ik weet weer waar ik sta)

Debby zwemt (3)

Debby zwemt (4)
FOTOGRAFIE ANDRÉ SONDERMAN

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info