Crowdfunding voor Schagen online

Crowdfundingplatform ‘Het Lukt Ons! is op 24 oktober ook van start gegaan in gemeente Schagen. Inwoners en organisaties kunnen via de website ‘Het lukt ons!’ geld inzamelen voor hun maatschappelijke projecten. Zo kunnen goede ideeën uit het dorp of vereniging financieel haalbaar worden en krijgen inwoners een kans hun droom waar te maken. “Als je meer aan de samenleving wilt overlaten, moet je inwoners ook helpen om hun plannen waar te maken”, aldus wethouder Sigge van der Veek. Bij Crowdfunding werkt de gemeente samen met Wonen Plus Welzijn Schagen en de Schager Uitdaging.

Eerste initiatief online
Museum Eenigenbrug trapt de spits af op www.hetluktons.nl. Van 24 oktober tot 8 december kan men doneren. Als tegenprestatie heeft het museum bijzondere cadeaus klaar staan.

Vooraf training
De gemeente vindt het belangrijk dat een idee, niet alleen een idee blijft. Daarom helpt zij inwoners om hun idee bekend te maken en geld in te zamelen. Daarnaast biedt de gemeente een gratis Crowdfundingtraining van ‘Het lukt ons’. Op 27 september hebben 20 inwoners van Schagen deelgenomen aan deze eerste training . Een energieke en leerzame avond over de vraag ‘Hoe men voor een goed idee voor uw buurt of vereniging, geld kan inzamelen via Crowdfunding’. De meeste inwoners waren gekomen om zich te laten informeren over ideeën en wensen die al leven. Helaas bleken de meeste initiatieven nog niet rijp genoeg om al aan deze crowdfundingsronde deel te nemen.

Crowdfunding: iets voor u?
Bij deze ene crowdfundingsronde blijft het niet. Drie keer per jaar; februari, mei en oktober, is een crowdfundingsronde. Inwoners kunnen vooraf ideeën aandragen. Deze initiatieven worden via de website onder de aandacht gebracht van een grote groep potentiële donoren.

Leuk idee?
Voor vragen kan men terecht bij Wonen Plus Welzijn via burgerinitiatieven@wonenpluswelzijn.nl. Heeft men nu al een idee? Dan kunnen zij het project aanmelden via www.hetluktons.nl.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info