Informatie

Welkom op de pagina van Muziekvereniging Zijpe!

Bij Muziekvereniging Zijpe staat samen muziek maken voorop. De muziekvereniging bestaat uit het opleidingsorkest Play Together en het harmonieorkest. Alle slag- en blaasinstrumenten zijn van harte welkom.

Opleidingsorkest Play Together
Als je je instrument voldoende beheerst, kan je bij het opleidingsorkest komen. Als opleidingsorkest doen wij jaarlijks mee aan een leerling-orkestenfestival, om te ervaren hoe het is om als orkest op te treden. In het opleidingsorkest spelen niet alleen kinderen. Het leren spelen van een instrument kan op alle leeftijden, ook spelen er meer ervaren muzikanten mee om het orkest een goede basis te geven.

 

Het Harmonieorkest
Het harmonieorkest geeft concerten, serenades en doet mee aan festivals en concoursen. Wij zorgen jaarlijks voor de muzikale begeleiding bij de dodenherdenking op 4 mei in Petten en in Callantsoog, en met kerst zijn wij ook te horen.

 

Elk voorjaar hebben wij ons donateursconcert waarbij beide orkesten van zich laten horen. Wij proberen dit concert elk jaar ergens anders in de voormalige gemeente Zijpe te houden. Bij beide orkesten is het repertoire gevarieerd. Zo spelen we klassieke stukken, maar ook marsen, filmmuziek en zo nu en dan ook popmuziek. Als lid kan je natuurlijk meedenken over wat er gespeeld wordt.

Buiten de coronamaatregelen om repeteren wij elke week op dinsdagavond in ons clubgebouw ‘De Notendop’ in Callantsoog. Play Together repeteert van 18:45 tot 19:40 en het harmonieorkest van 19:45 tot 21:45.

Voor meer informatie kunt u kijken op onze website:  www.mvzijpe.magix.net of op onze Facebookpagina www.facebook.com/Muziekvereniging.Zijpe.