Dag 2: Waldorf en Statler!

Quarantaine dag 2 begint vrij goed.
Eerlijk is eerlijk, later uit bed dan normaal, maar hé, de ladies mogen de pyjamabroek aanhouden dus dat scheelt tijd. Online scholing is weer gestart. Met het vooruitzicht dat dit 1 week betreft is dat geen probleem.  Fijn dat school zo snel anticipeert op dergelijke situaties.

Ik ga weer verder met het regelen van een aantal zaken. Bel afspraken af, informeer dokter en heb contact met school en het GGD. Mijn test is inmiddels ook gepland. Ook vage klachten waar ik normaal geen aandacht aan geef maar in deze situatie weer wel. Ik bedoel, hé, laat jij je iedere maand als je vage klachten hebt controleren? Ik niet. Ik begrijp dat mensen lichtelijk paranoïde dreigen te worden in deze tijd. Maar vooral in het kader van contactonderzoek vind ik dit nu toch ook echt wel belangrijk.

Hond is ongekamd weer opgehaald. Arm beest loopt kwispelend mee naar buiten aan de riem en moet vast toch weer raar opkijken als de voordeur achter haar dicht slaat terwijl baasje nog binnen staat. Gelukkig is daar de bekende oppascentrale waar ze kwispelend op af loopt.

Manlief knapt gelukkig aardig op. Hij heeft weer trek in koffie en dat is een goed teken.
Waar we normaal gesproken koffie aan de keukentafel drinken staan we nu samen voor het raam in verband met een ingewikkeld meet-gesprek met wiskundige termen aan de keukentafel waar de aandacht bij moet blijven.
Van buitenaf moet het er vreemd uit zien. Een soort van Waldorf en Statler idee. We bespreken wat onzinnige tuin ideeën en kijken elkaar aan met een blik van “uhm ja oke duuuuh”.
Het zien van iemand die een simpel wandelingetje met de hond maakt geeft ons nu duidelijk het gevoel weer hoe belangrijk en vanzelfsprekend het toch is dat je kan gaan en staan waar je maar wilt.De bronafbeelding bekijken

Mijn plan om te starten met mijn achterstand in fotoboeken creëren in de massa aan digitale plaatjes strand al nog voordat ik bij de computer ben.
Even helpen met een moeilijke som.
Dan check ik mijn appies en bedenk wat ik allemaal nog meer zou kunnen doen dan die fotoboeken. AHA! het alom bekende uitstelgedrag.  Ik vraag mij af waarom ik er niet mee wil starten. En kan de meest zinnige reden absoluut niet filteren.
Focussen van Diepen. Wat wil je nou?
Oh ja, de was is klaar. Even in de droger. Kan ik de ander meteen opvouwen.
Ik moet nog wel sporten vandaag. Wat zal ik doen dan? Misschien even opzoeken op internet.
Oei is wel weer dicht in de buurt van die foto’s.
Kan natuurlijk even creatief bezig gaan, goed voor de geest.

Einde quarantaine dag 2 nadert.
Wat heb ik allemaal gedaan van mijn denkbeeldige lijstje. Ach nee, laten we zeggen, wat heb ik allemaal niet gedaan van mijn lijstje……
Oh ja, nog geen scheur in 1 van mijn nagels.

Manlief zegt dat hij wat benauwd is geworden de laatste paar uren. Ook zijn smaak en geur verdwijnt. Kan ik toch nog even wachten met die pan snert.

blijf gezond allemaal

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info