Dag 8; uitslag

Dag 8
Dé dag van mijn uitslag.
Wachten duurt lang.
Liefst willen we natuurlijk zaterdag weer de straat op.
Maar de resultaten laten nog even op zich wachten.

Om de tijd te doden tover ik het huis om tot 1 grote Sinterklaasinpakfabriek.
In het kader van het thuiswerken ga ik alle 5 December kadootjes voor het werk inpakken. Dus ligt onze woonkeuken bezaait met pakpapier, scharen, speelgoed en lange lijsten met namen.
Een gezellige boel. Ik mag de goedheilig man helpen, tot grote vreugd van mijn meiden.
‘Ik krijg al echt een Sinterklaasgevoel mam’, zegt de jongste. Dat is lekker op tijd wijffie.
Tussen hun schoolwerk door helpen ze me keurig met het schrijven van de namen, het afstrepen op de lijsten, het op maat knippen van papier en het plakken van het plakband. Gezellig zo samen. Het kost ons een paar uur en dat toch wel fijn vandaag.

Ik log meerdere keren in bij mijn Digi-D app. Ben nu toch wel erg benieuwd. Ik trotseer storingen in het corona-test-uitslagen-verkeer variërend van “nee mevrouw u heeft nu al 30 keer ingelogd maar de uitslag is er gewoon nog niet, heb geduld” (maar dan een verkorte versie) tot “u wilt een uitslag maar heeft u niet getest…….”. Tot we een mail ontvangen. “Uw test is binnen, log in op mijn digi d voor de uitslag”. Snel toets ik voor de honderdenderde keer mijn code in en kijk gespannen naar het ronddraaiende figuurtje. Het lijkt wel of ik examens heb gedaan. PLING, gefeliciteerd (oh nee, dat stond er niet) u bent getest en de uitslag is Negatief. Dat betekend dat uw geen Corona heeft. BAM! Is dat ff lekker. Dat betekend, mits eega klachtenvrij blijft, wij komende zaterdag lekker met gezin en hond uit gaan waaien op het strand, een koffie to go scoren weet ik veel waar en ik zelf mijn boodschappenkarretje en daarna de achterbak van de auto vul met verse etenswaar. Lekker hoor.

Ondanks dat het hele quarantaine gebeuren op zich wel mee valt doe ik een vreugdedansje. Dochter komt en vraagt wat er aan de hand is. Mama is negatief! Aaaaaaah wat jammer, zegt zij. Uhm schat, dat is dus positief. Ja , ik weet het verwarrend. Negatief getest dus geen Covid 19, dus positief. Dochterlief pakt me vast , dat mag nu weer, en samen dansen we rond en sluit ik af met een dab. Maar dat is ‘uit’ krijg ik te horen. Dan liever de ‘WOAH’ maar die krijg ik niet onder de knie. We zijn allemaal een beetje uitgelaten maar daar is de situatie ook naar.

Op het nieuws horen we dat het aantal positieve testen fors stijgt. Onze quarantaine is een druppel op een gloeiende kookplaat. Maar het was het dubbel en dwars waard en alle kleine beetjes helpen. Als iedereen dit doet, moet er toch ooit een eind aan komen?

Blijf gezond

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info