Dagje strand? Zo lekker schoon!

Kenmerk en ereteken van een schoon strand is ‘de blauwe vlag’. Die Blauwe Vlag wappert op de stranden van Petten, Sint Maartenszee, Callantsoog en Groote Keeten. Dat gaat niet zomaar. De strandbezoekers en paviljoenhouders doen er alles aan om het strand schoon te houden. Daarom hebben de paviljoenhouders speciale houders met papieren afvalzakjes neergezet bij hun etablissement. De zakjes staan er in het kader van Supporter van Schoon.

 

Het is duidelijk te zien waar de zakjes zijn, want er staat een groot bord bij. In totaal zijn er elf borden op genoemde stranden. Elke keer bij een strandpaviljoen. Op het bord staat een grote foto van het strand met de zee, golven en meeuwen. Maar ook afval en informatie erbij hoe lang afval niet vergaat. Helaas blijft zwervend plastic zelfs oneindig, dat vergaat niet maar valt hooguit in kleine stukjes uiteen. Hopelijk is het voor iedereen die het bord ziet een aansporing om een zakje te pakken, daar afval in te doen en in de afvalbak te gooien of thuis in de vuilcontainer. In elk geval om geen afval achter te laten op het strand.

 

Wethouder Hans Heddes hoopt dat iedereen mee doet. “We investeren samen met de paviljoenhouders veel in de strandkwaliteit met duurzaamheid, natuur en milieu. Het zou prachtig zijn als we in de komende zomer allemaal kunnen genieten op het strand. Zodat we bijvoorbeeld ook ’s avonds nog geen snippertje zwerfafval vinden. Hoe mooi is dat!” 

 

De paviljoenhouders hebben een afspraak met gemeentelijk strandbeheerder Gerard Glas om, als de zakjes op raken, aanvulling te krijgen. Zoals gemeld zijn de zakjes in het kader van ‘Supporter van Schoon’. Iedereen die mee wil werken aan een schone omgeving, kan zich aanmelden bij Supporter van Schoon. Want in een schone omgeving voelen mensen zich gelukkiger en schoon is beter voor het milieu. Meer informatie over wat te doen aan zwerfafval en wat je zelf kunt doen staat op https://www.supportervanschoon.nl/

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info