De Boer ziet veel potentie in brommobielen

Zakenclub ’t Zand organiseert sinds 1998 de verkiezing Ondernemer van het Jaar onder haar leden. Elk jaar selecteert de zakenclub vier ondernemers die strijden om deze felbegeerde prijs. Tijdens de nieuwjaarsreceptie van Zakenclub ’t Zand op donderdag 6 januari 2022 wordt bekend gemaakt wie tot ondernemer van het jaar 2021 is gekozen en zo de opvolger wordt van Hoveniersbedrijf Stef van den Berg. Op www.tzand.info komen de genomineerden aan het woord. Vandaag De Boer Brommobielen.

Arnold (45) en Marian (41) de Boer gaan per 1 januari een nieuwe koers varen. Ze nemen afscheid van de onderhoud- en reparatietak van auto’s en gaan zich vol richten op de minicars. “We hebben de vraag naar 45-kilometer autos zien toenemen en we zien hier dan ook heel veel toekomst in.”

De Boer ging niet over één nacht ijs om dit besluit te nemen. “Ik ben in 2005 voor mezelf begonnen en ik heb nog heel wat klanten van het eerste uur. Om hen te informeren vond ik moeilijk. Gelukkig begrijpt iedereen mijn keuze goed. Ons personeel heeft inmiddels ook een goeie plek gevonden bij andere bedrijven.” En dat laatste vinden Arnold en Marian heel belangrijk.

Dealerschap

Vanaf het nieuw jaar gaat het bedrijf verder onder de naam De Boer Brommobielen. De werkzaamheden en de showroom blijven op het vertrouwde terrein aan de Prins Clausweg 6 aanwezig. “Ik was in 2005 al eens benaderd voor een dealerschap van Microcars. Toen wilde ik het niet en vond ik het sleutelen aan auto’s nog veel te mooi. Toch heeft het altijd in mijn achterhoofd gezeten. Toen Autobedrijf Temme drie jaar geleden stopte, heb ik het dealerschap overgenomen. Bijkomend voordeel is dat er weinig concurrentie in deze branche is. Ik ben de enige in de Noordkop.” Door de toenemende vergrijzing zal de vraag naar brommobielen verder toenemen. “Zodra ik autos in de showroom heb staan, dan zijn ze over het algemeen snel verkocht. Er zijn tegenwoordig ook elektrische 45-kilometer auto’s op de markt en dat heeft toch ook de toekomst.”

Kijk voor meer informatie op: www.deboerbrommobielen.nl

FOTO: André Sonderman

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info