De grote Geel Zwart voetbalquiz doet het dorp weer op zijn grondvesten trillen

Vrijdag 29 mei is het weer zover: dan zal om 19.30 in de kantine weer de jaarlijkse Geel Zwart voetbalquiz van start gaan. Weet jij het antwoord op vragen als: Wie heeft dit jaar zowel bij Geel Zwart handbal als bij de voetbal-training gegeven? Of tegen wie speelde Geel Zwart 1 dit seizoen de eerste oefenwedstrijd en wie stond er op doel? Wie maakte de meeste doelpunten voor…? Dan ben jij de mogelijke opvolger van Ruud Sneekes en Mats Dekker de winnaars van vorig jaar.

Het is de meest begeerlijke titel binnen de Geel Zwart gelederen. De (oud-)winnaars stijgen binnen de club in aanzien en gebruiken het zelfs tijdens een sollicitatie op hun CV. Je kunt het daardoor schoppen tot trainer en zelfs totTechnisch Directeur van de jeugd binnen de club. Want het zegt wel wat over je voetbalkennis en je kennis van de club Geel Zwart in het algemeen. En met die titel op zak heb je toch een streepje voor.
Enkele oud-titelverdedigers zoals Erik Deutekom, Dennis den Dulk en Selco Bos zitten al weer met hun neus in het boek “Voor het melken thuis” en volgen iedere wedstrijd tijdens de ontknoping van de buitenlandse competities op de voet. Want afgaan tijdens deze quiz is voor hen geen optie. De familie Ruijgrok heeft dit jaar zelfs geprobeerd om op slinkse wijze Hans/bokkie als presentator aan te bieden zodat hij vragen en antwoorden door zou kunnen geven. Terwijl Marius Troost zich bij organisator Hans Visser “spontaan” had, aangemeld om weer te gaan vlaggen bij Callantsoog in ruil voor enkele antwoorden. De organisatie had deze vormen van matchfixing gelukkig op tijd in de gaten en heeft Don Schilder bereid gevonden om ook een deel van de vragen te presenteren. Om de oudere deelnemers wat meer tegemoet te komen zullen er dit jaar iets meer vragen over Geel Zwart van de laatste 10 jaar. Dit om enige tegenstand te kunnen bieden aan de Playstation-generatie, die door dit spel alle opstellingen van clubs uit hun hoofd weten.

Naast vragen over Geel Zwart komen er uiteraard ook weer vragen langs over o.a. de clubs uit de regio, spelregels, Champions League, Nederlandse spelers in het buitenland en bekende (oud-)Geel Zwarters bij andere clubs enz. Kortom: genoeg om u weer te verheugen op een heerlijke gezellige avond op 29 mei, aanvang 19.30 in de Leeuwenkuil. Wil je mee doen geef je dan zo snel mogelijk op door een mailtje te sturen naar voetbalquiz@geelzwart.nl. Er is plaats voor 15 duo’s en er zijn nog maar een paar plaatsen beschikbaar.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info