De grote Geel Zwart voetbalquiz komt er weer aan

Vrijdag 10 juni is het weer zover. De vijfde editie van de grote Geel Zwart voetbalquiz wordt dan gehouden. Ter ere van deze gelegenheid heeft de UEFA aan ons gedacht. Ze hebben tegen een gering bedrag – alles is daar immers te koop – aangeboden om de openingswedstrijd van het EK te spelen op dezelfde datum. Wij als organisatoren hadden daarbij wel bedongen dat ze de aanvangstijd van de wedstrijd zouden aanpassen aan onze quiz. Gelukkig is aan deze eis voldaan. Dus vrijdag 10 juni op groot scherm zowel de openingswedstrijd van het EK als de grote Geel Zwart voetbalquiz in het Paviljoen van onze club.

Dit jaar zijn er bij de quiz net als bij het EK wel enkele verrassende deelnames. Marius “The King” Troost wil dit jaar eindelijk eens de voorronde overleven en heeft de grootste kenner van de familie Ruijgrok (namelijk Hans) weten te strikken. Al doet de teamnaam “De Superboeren” de organisatie duidelijk pijn. The King heeft overigens zijn oude maat Cees de Wit (Lap) op een wijze aan de kant gezet die sterk lijkt op de wijze zoals Geel Zwart soms met zijn grensrechters omgaat. Lap pakte volgens The King

De Broesoe Builders
De Broesoe Builders

niet genoeg punten en is rücksichtslos geslachtofferd. Lap is gelukkig niet verloren voor de quiz en heeft Ton Smakman gevonden als maat. De bestuursleden spelen onder de toepasselijke naam “Opgelapt”.
Ook verassend is de deelname van een team van Hopmans Glorie. De tweede quizmaster Don Schilder verwacht veel van dit team, bestaande uit zijn wellicht toekomstige zwagers Twan Groot en Jim de Wit. Achter in de Nollenweg bij de familie Hopman zouden deze mannen op de zondagavond dusdanig veel praatjes hebben gehad over voetbal dat daar is besloten dat zij die babbels dan maar waar moeten maken tijdens de quiz. De mannen van de PlayStation-generatie kennen alle spelers en stadions door dit spelletje uit hun hoofd. Daarnaast zijn het volgens Jan Hopman de grootste talenten van de club, maar ze moeten het nu ook buiten het veld maar eens bewijzen. De enige frees van hem is dat ze bezwijken onder de faalangst. De dochters van Hopman zijn echte winnaars, zoals wekelijks te zien is bij de handbal en die meiden eisen de quiztitel van de van hun vrienden. Kunnen Twan en Jim die druk aan? We wachten af.
Naast deze deelnemers zijn ook onder andere de titelverdedigers Dennis den Dulk en Erik Deutekom “Swansea FC”, Luke en Nick Broersen “Broesoe Builders” en het Helderse duo “TweedeHans” weer van de partij. Er zijn overigens nog twee deelnameplaatsen over. Een ervan is stilletjes gereserveerd voor de Ruijgrokken. Maar… ook bij Jack en Willem is er toch enige sprake van een terugtrekkende beweging uit de Geel Zwartfamilie. Willem is immers al wat verder van het complex gaan wonen. We hopen hem wel op 10 juni te kunnen verwelkomen op de Holleederscooter en pikt hij zijn oudste broer even op. Want zonder de Ruijgrokken is deze bijzondere avond bij Geel Zwart niet compleet. Mocht je alsnog mee willen doen geef je dan op via penningmeester John van Woesik. Echter let op: vol is vol, wees er dus snel bij. Mailen kan ook naar voetbalquiz@geelzwart.nl.

Wordt vervolgd,
de Quizmaster

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info