De internationale aantrekkingskracht van Noord-Holland Noord

Enorme vestigingsruimte op nog geen uur rijden van Schiphol en de Amsterdamse haven mét een uitstekende digitale infrastructuur. Dat is wat Noord-Holland Noord voor internationale ondernemers zeer aantrekkelijk maakt. Deze maand gaat een special van het fDi Magazine, een uitgave van de internationale Financial Times, over deze regio.

De provincie Noord-Holland, de gemeente Hollands Kroon, het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord en Agriport A7 hebben meegewerkt aan een special van het fDi magazine over de regio Noord-Holland Noord. Gedeputeerde Economische Zaken, Jaap Bond: “Deze special ligt vanaf vandaag in boardrooms over de hele wereld. Fantastische reclame voor het uitstekende vestigingsklimaat van Noord-Holland Noord.”

Elke twee jaar doet de Financial Times onderzoek naar economische topregio’s in Europa. Onder de naam “European cities and regions of the future 2014-2016” zijn 468 locaties onderzocht, waaronder Noord-Holland (buiten de Metropoolregio). Tussen regio’s als the greater Stockholm region, Vienna en Nordrhein-Westfalen staat Noord-Holland op een 2e plaats als het gaat om ‘infrastructure’ en ‘business friendliness’ en op een zeer verdienstelijke algemene 10e plaats tussen de ‘Western European Regions’.

De special van het fDi magazine van de Financial Times is tot stand gekomen met medewerking van de gemeente Hollands Kroon, het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord en Agriport A7.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info