de Pen is Bij… Adriaan Klaver

In deze rubriek leveren wij de pen af bij een Zandtemer. De Pen is deze keer bij…  

“Adriaan Klaver, geboren 5 maart 1953 in de Stolpen. Getrouwd sinds 1974 met Carla van Wegen uit Soest. Wij hebben 2 fantastische dochters Diana 1977 getrouwd met Ron Dekker en Ellen 1980 getrouwd met Marcel van den Berg en 4 kanjers van kleinkinderen (sommige al groter dan mij) Jasper-Bart-Lieke en Jerre.

Vanaf 1968 tot 2012 werkzaam geweest op de Rijkswerf in Den Helder voor het vak koperslager / pijpbewerker en daarna de mogelijkheid gehad met pre pensioen te gaan. Nu bezig met leuke dingen te doen; o.a. vrijwilliger op de oudste motor reddingsboot, de Dorus Rijkers uit 1923, waar wij dagtochten maken naar bv Texel, evenementen bezoeken, asverstrooiingen en wat een ieder wil doen.


Vragen en antwoorden

Hoe lang ben je al Zandtemer?

Ben een geboren Stolpennees met veel plezier tot 1974 gewoond, daarna tot 1978 in Callantsoog en toen naar ’t Zand. Maar eigenlijk voor mijn gevoel ben ik vanaf mijn jeugd Zantemmer, lagere school begonnen bij juffrouw Sanders en gestopt bij Meester Raateland. Mijn sociale leven lag en is nog steeds in ’t Zand zoals voetbal, uitgaan, vrienden.

 

Wat bevalt je aan ’t Zand?

De samenhorigheid, dat de meeste mensen klaar staan voor andere zowel jong als oud om bij te springen als dat nodig mocht zijn.
Dat we gelukkig nog gebruik kunnen maken van onze middenstand, Stichting Stimulering Dorpsactiviteiten voor het vele werk dat zij verzetten om het dorp leefbaar te houden en de vele vrijwilligers die er toch maar voor zorgen dat de meeste mensen aan diverse activiteiten kunnen mee
doen.

 

Wat is je mooiste plekje in ’t Zand?

Het mooiste plekje is thuis met Carla, lekker genieten van de huis en tuin. Verder heeft ’t Zand vele mooie plekjes, o.a. het Noord Hollandskanaal, de vlotbrug, Kanaalkade, Molen, oude Rijksweg, hertenkamp, rondje dorp wandelen en vooral het buiten gebied met zijn prachtige bollenvelden.

 

Wat is je mooiste herinnering?

Geboorte dochters en kleinkinderen, voetballen bij Geel Zwart veld en de Jonge Prins zaal, samenkomsten met nog steeds 5 dienstkameraden van lichting 73-3. Kamperen, eerst met vouwwagen en nu caravan. Een reis naar Australië naar mijn zus Ria met Nel en Mart Hoekman. Een bezoek aan Legoland en alle keren lekker weg met het hele gezin, biljarten, klaverjassen, Alp du Huez op fietsen met Nic Hertogh, weekendjes weg en altijd leuk met Adriaan en Jannie Jongejan en nog een heleboel dingen.

 

Waar kan je o.a. van genieten?

Als Carla lekker ontspannen bezig is met het maken van kaarten, knutselen enz, Als het gezin lekker in zijn of haar vel zit en dus goed gaat. Fietsen of wandelen. Met de bijna 100 jarige oude motorreddingsboot de Dorus Rijkers lekker varen en maakt niet uit waar. Van de vele vrijwilligers die een heleboel dingen in ’t Zand draaiend houden. Uitbreiding van nieuwbouw.

En voor een ieder: ook al heb je het moeilijk geniet van iedere dag want je beleeft hem maar 1 keer.

 

Wat mist ’t Zand?

Een goede directe bus verbinding naar Schagen en Alkmaar. Verder denk ik wel dat het goed gaat en als iemand iets mist moet hij of zij zich daar maar voor inzetten.

 

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?

Voor iemand die hulp nodig heeft, maar laat me anders maar lekker liggen.

 

Als ik aan ’t Zand denk, dan…

Geeft me een goed gevoel als ik lekker door ’t Zand loop of fiets en zie de gemoedelijkheid en toegankelijkheid van vele bewoners. En het gevoel heb dat de meeste mensen het wel naar hun zin hebben.

 

Mijn antwoord op de vraag van Diana Dekker
Wie zou je graag (nog een keer) willen ontmoeten? En welke vraag zou je dan willen stellen?

Dat is mijn vader en vragen waar je eerder nooit aan dacht en die nu bij je opkomen (mede dat je zelf ook ouder wordt) hoe hij zich voelde door de gebeurtenissen die hij zijn jeugd meemaakte. Zijn moeder is overleden toen hij 7 jaar was, en hij is tijdens een razzia op 18 december 1944 opgepakt en te werk gesteld in Duitsland. Voor zijn dienstplicht in 1947 moest hij voor 3 jaar naar Indië.
Zelf heeft hij het er nagenoeg nooit over gehad en heeft het weggestopt.

De pen gaat naar Zandtemer… omdat?

Trees Hertogh, omdat het een goede vriendin van ons is en een sociaal betrokken vrouw.

 

Deze Zandtemer zou ik graag de volgende vraag willen stellen: 

Aan wie zou je een vraag willen stellen en waarom?

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info