De Pen is Bij…Anita Bakker-Sneekes

In deze rubriek leveren wij om de twee weken de pen af bij een Zandtemer. De Pen is deze keer bij…  

“Anita Bakker-Sneekes. Ik ben getrouwd met Piet en samen hebben wij vier kinderen, Silke – Jord – Sijm & Sonne. Sinds ons huwelijk wonen we met heel veel plezier aan de Kanaalkade, naast ons bedrijf en dicht bij familie en vrienden. Tjonge, die Annie, noemt mij de fantastische secretaresse van de ZakenClub – hihi – wat een veel te groot compliment.”

Vragen en antwoorden

Hoe lang ben je al Zandtemer?

Mijn leventje lang voel ik mij Zandtemer. Geboren in Alkmaar, jonge jaren gewoond aan de Korte Belkmerweg, toen een aantal jaren in Schagen neergestreken, Piet ontmoet en weer teruggegaan naar ’t Zand.

 

Wat bevalt je aan ’t Zand?

In ’t Zand is het fijn wonen, we wonen vrij en dichtbij zee en bos, hebben winkels, een kerk, school, de sportschool van Hans en een grote gemeenschapszin. Naar mijn idee al een boel ingrediënten om het leven aangenaam en van waarde te maken.

 

Wat is je mooiste plekje in ’t Zand?

Ach ja, het mooiste plekje in ’t Zand. Er zijn veel mooie plekken die minder glans krijgen als je niet omringt bent door mensen die van je houden. Dus voor mij is de mooiste plek daar waar ik me gewaardeerd en geliefd voel.

 

Wat is je mooiste herinnering?

Deze vraag is niet te doen. Jeetje, ik heb zoveel mooie herinneringen dat ik er geen mooiste uit kan filteren, dan doe ik mijn andere herinneringen te kort.

Neem de geboorte van Silke, ik werd wakker uit narcose en zag haar liggen in de couveuse, op slag herkenning (want oh wat leek ze op mijn zus Jolanda) en op slag verliefd, Jord met z’n sneeuwwitte haren bij zijn geboorte, Sijm die zijn eerste toneelvoorstelling speelt, Sonne die altijd zo blij is bij de handbal, opa Bakker die Jord altijd meenam in de Caddy om kratten weg te brengen, mijn vader die ons zo vaak geholpen heeft, de reizen die wij hebben mogen maken. Gelukkig veel mooie herinneringen.

 

Waar kan je o.a. van genieten?

Ik geniet enorm van ons huisje in Oostenrijk. Ik geniet van feestjes, ik geniet van de vieringen in onze gemeenschap van de kerk, ik geniet als ik thuis ben, ik probeer te genieten van een heleboel omdat we ondertussen wel weten dat we hier op aarde maar te gast zijn.

 

Wat mist ’t Zand?

’t Zand mist volgens mij een buitenzwembad, dat lijkt me echt gewéldig!

En voor Piet mis ik een knappe atletiekbaan.

 

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?

Wij worden met regelmaat ’s nachts wakker gebeld vanwege het bedrijf en ik draai me om en slaap meestal weer door. Het maakt me niet zoveel uit of je me ’s nachts wakker maakt, als ik nodig ben kom ik eraan, zo niet dan tuk ik zo weer verder.

 

Als ik aan ’t Zand denk, dan…

denk ik aan een dorp waar het prettig is om te wonen.

 

De pen gaat naar Zandtemer… omdat?

Ger Wessel, neergestreken met zijn Petra in ’t Zand, actief binnen ons dorp, wonend op een prachtige stek. Wat heeft ze hier naartoe doen komen en wat bevalt ze hier zo goed?

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info