De Pen is bij… Anita de Ruijter

In deze rubriek leveren we om de twee weken de pen af bij een Zandtemer. De Pen is deze keer bij… Anita de Ruijter. “Ik ben 33 jaar jong, dochter van Dirk en Arja Smit. Samen met mijn ouders en broer woonden wij vroeger aan de Mauritsstraat en later aan de Lepelaarstraat waar mijn ouders nu nog wonen. Ik ben getrouwd met Friso de Ruijter en samen hebben wij drie heerlijke kinderen, Xem, Lotte en Noa. Wij wonen nu bijna zes jaar aan de Korte Bosweg. Ik werk drie dagen per week op Schiphol als assistent storemananger (soort bedrijfsleider) bij HMS Host, dit is een cateringbedrijf. Op de andere dagen in de week, ben ik natuurlijk lekker bij onze kindjes, hou ik van lekker eten, een lekker wijntje, en altijd in voor een gezellig feestje!”

 

 

Vragen en antwoorden

Hoe lang ben je al Zandtemer?

Ik ben geboren in ’t Zand, dus 33 jaar. Maar hier zit een onderbreking van vijf jaar in, toen woonde ik samen met Friso in Schagen. Maar in deze vijf jaar ben ik me altijd Zandtemer gevoeld, omdat ik nog zoveel in het dorp was.

 

Wat bevalt je aan ’t Zand?

Het meeste bevalt mij het dorpsgevoel, op de fiets door het dorp en iedere auto die langs rijdt je hand maar op steekt, omdat je eigenlijk iedereen die je tegenkomt kent. Even een boodschapje doen in de Spar waar je minimaal een kwartier extra voor moet uittrekken omdat er altijd bekende lopen met wie je even gaat praten. De vele vrijwilligers die in de rij staan om iets bij te dragen aan de verenigingen, dorpsplein, zandstock etc.

 

Wat is je mooiste plekje in ’t Zand?

Er zijn er heel veel… De JP, de WBO en de sporthal waar ik heel veel mooie avonden heb gehad. De Lepelaarstraat, altijd blij om na mijn werk die straat in te rijden om de kinderen te halen. De vlotbrug die altijd een gevoel van thuis komen geeft. Maar de mooiste plek is toch ons heerlijke huis aan de Korte Bosweg.

 

Wat is je mooiste herinnering?

De geboorte van onze kinderen natuurlijk en onze bruiloft, fantastisch feest gehad in onze eigen achtertuin in een grote tent.

 

Waar kun je o.a. van genieten?

Van een gezellig feestje, koffie drinken met vriendinnen, op vakantie gaan, mijn werk, uit eten gaan, een lekker glas wijn, onverwachts visite, een vrije dag met z’n vijven en dan helemaal niets doen.

 

Wat mist ’t Zand?

Ik mis eigenlijk niets.

 

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?

Niet voor heel veel, als ik slaap is het erg lastig mij wakker te krijgen… Maar iemand die me nodig heeft kan me altijd bellen.

 

Als ik aan ’t Zand denk, dan…

Ben ik blij dat ik er woon!

 

De pen gaat naar Zandtemer… omdat?

Joyce Smit, omdat ze mijn lieve nichtje is en mijn beste vriendin. Ze staat altijd voor mij klaar en gelukkig is zij sinds een paar jaar ook weer Zandtemer!

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info