de Pen is Bij…Anita Visser

In deze rubriek leveren wij de pen af bij een Zandtemer. De Pen is deze keer bij…  

“Anita Visser. Geboren in Groet en sinds 1988 getrouwd met Marcel Visser.

Ik ben de trotse moeder van Michael en Anouk.

Ik heb een aantal jaren gewerkt bij de Rabobank in Schoorl totdat Michael werd geboren. Na een aantal jaren thuis geweest te zijn kwam er een plaatsje vrij als juf op de peuterspeelzaal de Zandbak en kon ik mijn eerder behaalde geliefde studie in de praktijk uitoefenen.

Hier heb ik 12 jaar met veel plezier gewerkt als juf en ben nu al weer een aantal jaren gestopt.”

 

Vragen en antwoorden

Hoe lang ben je al Zandtemer?

Ik ben in 1987 gaan samenwonen met Marcel aan de Korte Bosweg. Dus sindsdien ben ik Zandtemer.

 

Wat bevalt je aan ’t Zand?

De gemoedelijkheid van de Zandtemers. Iedereen groet elkaar en staat voor elkaar klaar.

 

Wat is je mooiste plekje in ’t Zand?

Ja, dat is toch wel het plekje aan het kanaal, waar ons huis staat. Aan de voorkant het uitzicht op het kanaal, waar diverse boten door heen varen. En achter het huis de tuin. Met daarin een vuurplaats, waar je zomers heerlijk kunt zitten te bbq-en en waar je daarna lekker bij het vuur kan zitten.

 

Wat is je mooiste herinnering?

Dat is natuurlijk het geijkte de geboorte van onze kinderen. En een goede tweede is onze trouwdag.

Ook een mooie herinnering heb ik aan onze eerste zeilvakantie in Italië. We gingen ’s nachts zeilen van Sicilië naar het vaste land van Italië. ’s Morgens zagen we de zon opkomen uit de Middellandse Zee. Dat was een prachtig moment.

 

Waar kan je o.a. van genieten?

Ik geniet van veel dingen. Een avondje bbq-en met vrienden of een keez-avondje.

Maar ook van heerlijk in de tuin zitten met goed boek en mooi weer. Of gewoon na het eten met een kop koffie en een brei- of haakwerkje lekker zitten op de bank.

 

Wat mist ’t Zand?

Eigenlijk niet zo veel. Maar een goede busverbinding met Schagen en Alkmaar (zoals hij er jaren is geweest) vind ik toch wel een gemis.

 

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?

Dat is niet zoveel. Laat mij maar lekker slapen.

Maar als er iemand in nood is, mag hij mij wakker maken en zal ik helpen als ik kan.

 

Als ik aan ’t Zand denk, dan…

Denk ik aan thuis.

 

Mijn antwoord op de vraag van Quido van der Hulst

Wie zou jij nog eens willen ontmoeten als het kon en waarom?

Ik zou mijn opa Delis wel willen ontmoeten. Hij is al ruim 35 jaar terug overleden en ik zou hem graag willen laten zien hoe het nu met mij en mijn gezin gaat. Met mijn opa heb ik vroeger heel wat af gelachen tijdens de klaverjasavondjes. Zo’n avondje klaverjassen,  zou ik best nog eens over willen doen.

 

De pen gaat naar Zandtemer… omdat?

Marian Boersen.

Omdat ik al een aantal jaren, samen met Marian, 3x in de week aan spinning doe bij sportschool Multifit. En ik benieuwd ben naar haar antwoorden op de vragen.

 

Deze Zandtemer zou ik graag de volgende vraag willen stellen: 

Met wie wil jij nog wel eens een kopje koffie drinken en waarom?

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info