De Pen is bij… Anno de Wit

In deze rubriek leveren we om de twee weken de pen af bij een Zandtemer. De pen is deze week bij… Anno de Wit.

 

“Ik ben een zoon van Jan de Wit (Bokkie) en Alie Schilder en heb twee broers Jan en Siem en twee zusters Vera en Jeannette. Ik ben in 1989 een garagebedrijf begonnen aan de Kanaalkade en we zijn in 2007 verhuisd naar het industrietrein Kolksluis (Koning Willem II weg) waar we het ontzettend naar ons zin hebben. Ik ben getrouwd met Margreet en heb twee kinderen Patty en Thijs.”
Vragen en antwoorden

Hoe lang ben je al Zandtemer?
Mijn hele leven. In 1967 ben ik geboren aan de Korte Belkmerweg 1, dus een geboren en getogen Zandtemer.

Wat bevalt je aan ’t Zand?
Een klein dorp waar je evengoed alles kan vinden. Onder meer sportverenigingen, sporthal, winkels, café, snackbar, zorgcentrum enz. En een dorp met vriendelijke en spontane mensen.

Wat is jouw mooiste plekje in ’t Zand?
De plek waar ik ben geboren, aan de Korte Belkmerweg. Waar je rust en ruimte hebt op nog geen drie kilometer van ’t Zand.

Wat is je mooiste herinnering?
Ik heb er velen, maar de mooiste is geboorte van mijn kinderen.

Waar kan je o.a. van genieten?
Natuurlijk van mijn kinderen, maar ik geniet ook van mijn werk en gezellig een biertje drinken met vrienden en kennissen.

Wat mist ’t Zand?
In mijn ogen niet veel, maar er zijn altijd dingen die beter kunnen.

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?
Als ze van de Postcodeloterij langs komen en ze een enorme geldprijs voor me hebben. Mag ook een andere loterij zijn.

Als ik aan ’t Zand denk, dan…
Denk ik aan thuis en dat geeft een goed gevoel.

De pen gaat naar Zandtemer, want ….
Piet de Geus. Want deze man runt al ruim 25 jaar met veel enthousiasme de sporthal Multitreffer en heeft hierdoor ’t Zand in een sportief en positief daglicht gezet. Piet heeft als eerste de onderscheiding ‘Zandtemer van het jaar’ gekregen, dus reden temeer om de pen aan Piet over te dragen.

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info