De Pen is Bij… Bart Hoekman

In deze rubriek leveren wij om de twee weken de pen af bij een Zandtemer. De Pen is deze keer bij…  

Bart Hoekman, geboren op 15 juli 1950 te Stolpen F51, Schagerbrug, nu de nieuwe ophaalbrug, Dijkweg 2, als oudste zoon van brugwachter Jan Hoekman en zijn vrouw Cornelia Duin. Na 50 jaar gewerkt te hebben geniet ik nu van mijn pensioen.

Vragen en antwoorden

 

Hoe lang ben je al Zandtemer?

Op 1 november 1974 getrouwd met Joke van Dam ( Zie foto ) Vanaf die datum zijn wij in ‘t-Zand gaan wonen. Wij zijn verblijd met Arjan, Barry en de tweeling Wilco en Katja.

 

Wat bevalt je aan ’t Zand?

Door de vele vrijwilligers, de Zakenclub, de Dorpsraad en de Stichting Stimulering Dorps activiteiten kunnen alle verenigingen en activiteiten in ons dorp blijven bestaan.

 

Wat is je mooiste plekje in ’t Zand?

Thuis in de Mauritsstraat, het kanaal met de vlotbrug, maar voor mij natuurlijk het sportcomplex De Leeuwenkuil, waar jong en oud kunnen voetballen of gewoon lekker kletsen.

 

Wat is je mooiste herinnering?

Natuurlijk het samen krijgen van onze vier kinderen en later onze vier kleinkinderen, een nieuwe episode in ons leven opa en oma worden en zijn. Een bijzondere  herinnering is de dag dat ik een lintje kreeg, een mooie, emotionele en prachtige dag.

 

Waar kan je o.a. van genieten?

Als ons hele gezin thuis is, van familie en vrienden, mooie sportwedstrijden, wielerronde, paardenkoers met “Kermis” en nog veel meer. Ik geniet van ‘t-Zand.

 

Wat mist ’t Zand?

In verhouding met andere dorpen hoeven wij niet te klagen. Openbaar vervoer zou beter kunnen.

 

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?

Joke mag mij “ altijd “ wakker maken !  Ook als het amber alert gaat of als iemand directe hulp nodig heeft.

 

Als ik aan ’t Zand denk, dan…

denk ik aan thuis zijn en thuis komen in ons mooie dorp en zie ik uit de verte de mooie kerktoren, de molen, de vlotbrug en nog veel meer…

 

De pen gaat naar Zandtemer… omdat?

Marga Dignum omdat zij al 14 jaar alles zonder haar lieve Kees doet en heel sociaal verbonden is met het dorp.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info