De Pen is Bij… Bart Langedijk

In deze rubriek leveren wij om de twee weken de pen af bij een Zandtemer. De Pen is deze keer bij… Bart Langedijk.

“Bart Langedijk, zoon van Cees Langedijk en Lia Langedijk. Broertje van Joris en broer van Tim. Vriend van Sandra en vader van Lenn. Negentien jaar werkzaam bij Intersport De Graaf BV en sinds een paar jaar bedrijfsleider. In filiaal Schagen begonnen en overgestapt naar het vlaggenschip in Den Helder. Hiernaast eigenaar van een webshop in luxe, sportfunctionele beenmode.”

Vragen en antwoorden

Hoe lang ben je al Zandtemer?

Ik ben Zandtemer sinds 12 februari 1979. Geboren in Alkmaar, dus die dagen dat ik daar gelegen heb mag je er af trekken. Was nogal een barre winter heb ik vernomen, dus moest ff blijven. Ben opgegroeid aan de Leliestraat nummer 14, fantastisch was het daar! Samen met Iwan Rachmatow en Sander Bierhaalder voetballen, balletjetrappen en huttenbouwen, elke dag weer! Voetballen bij de garages achter “opa” Leen Dignum (niet m’n echte opa natuurlijk). Hij kwam altijd naar buiten op verzoek van “oma” Dignum en moest van haar zeggen dat we niet zo hard tegen de garage moesten trappen… Hij zei dan altijd: ‘jongens DENK EROM….dat kan veel harder en in het hoekje bovenin, dat zijn de mooiste goals’! Dan liep hij terug naar de tuin en zei: geregeld moeders, al luisteren ze slecht… Toen ik acht jaar was verhuisden we naar de Korte Bosweg 30. M’n ouders hadden daar een huis laten bouwen. Ook daar was het superleuk, want de vrienden en vriendinnen waren er gewoon nog steeds. Das het mooie van zo’n klein dorpje… Na de Julianastraat en de Kanaalkade heb ik een huis gekocht aan de Willem ’t Hartstraat. Nummer 8 om precies te zijn! Samen met vrienden en familie heb ik daar mijn eigen paleis van gemaakt! Daar woon ik nu met mijn vriendin Sandra en ons zoontje Lenn van 2 jaar! Een top-thuis om na je werk aan te komen!

 

Wat bevalt je aan ’t Zand?

Een heleboel. De sporthal met z’n bruine sportcafé, de Spar, vrienden op steenworp afstand, fanatieke ondernemers waar ik veel respect voor heb. De vlotbrug die me altijd jeuk bezorgt als hij openstaat en ik te laat van huis ben gegaan, maar toch niet boos op kan worden. De goeie sporters die we hebben en de fantastische sfeer en opkomst als er iets georganiseerd wordt!

 

Wat is je mooiste plekje in ’t Zand?

Thuis 100%!

 

Wat is je mooiste herinnering?

Het moment dat Lenn, direct na z’n geboorte, op San haar buik lag en we elkaar aankeken… Dat vond ik echt prachtig. Daarna belde ik mijn moeder en dat is toch wel m’n tweede mooiste…

 

Waar kun je o.a. van genieten?

Lekker thuis zijn met z’n drietjes, eten bij mijn ouders en verhalen over vroeger aanhoren, sporten met San, gourmetten bij Jaap, avondje bij m’n schoonouders aan de Zandvaart, klussen met m’n schoonvader, gieren van ’t lachen met m’n schoonmoeder, bakkie bij broer Joris op het bedrijf halen op vrijdag met Lenn, werken, biertje thuis doen met Hans Smit na zijn gitaarles op donderdagavond, hardlopen met Friso, bieren met de jongens na de voetbal bij Pieter, bakkie doen bij vrienden, stoeien met Lenn en uiteraard ook “stoeien” met San!

 

Wat mist ’t Zand?

Voor een dorp niet zo veel denk ik…

 

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?

Toostje met brie én roomkaas, goed gesprek, gourmetten, drankie, eigenlijk wel voor een hoop dingen!

 

Als ik aan ’t Zand denk, dan…

Denk ik aan thuiskomen…

 

De pen gaat naar Zandtemer… omdat?

De pen gaat naar Zandtemer Linda Klanker. Lin is een topper en vrouw van een hele goeie maat van me! Ze is op latere leeftijd in ’t Zand komen wonen en meteen niet meer weg te denken! Ik ben heel benieuwd hoe ze het ervaart in ’t Zand!

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info