De Pen is bij… Betty van Graas

In deze rubriek leveren we om de twee weken de pen af bij een Zandtemer. Deze week is de pen bij… Betty van Graas.

 

“Ik ben een dochter van Jaap en Bep Buter en getrouwd met Hans van Graas. Samen hebben we twee kinderen, Wichard en Ellen.”

 

Vragen en antwoorden

Hoe lang ben je al Zandtemer?
Vanaf 1967. Ik ben in 1960 geboren in Dirkshorn. In 1967 zijn wij van daaruit naar ’t Zand verhuisd, omdat mijn vader bij de P.T.T. kwam werken op het postkantoor aan de Pater de Witstraat bij Cor Troost.

Wat bevalt je aan ’t Zand?
Toch wel dat dorpse gevoel van: ons kent ons.

Wat is jouw mooiste plekje in ’t Zand?
Dat zijn er meerdere. Het speeltuintje aan de Pater de Witstraat waar ik vaak speelde met de buurkinderen van de familie Driessen, familie Glas en met mijn vriendinnetjes Gerda de Wit en Irma Apeldoorn. Dan nog de Kanaalkade waar Hans en ik twaalf jaar met veel plezier hebben gewoond; burenavondjes, zwemmen met de jongens van Bakker, Johannes en Doedens! En nu de Julianastraat, waar we bijna achttien jaar wonen. Ook hier zijn de buren heel belangrijk, lief en leed met elkaar delen, de buurtbarbecue en natuurlijk afgelopen zomer de saamhorigheid met zomercarnaval!

Wat is je mooiste herinnering?
Dat zijn er best veel, maar vooral de gezelligheid van mijn jeugd, op school en na schooltijd. En natuurlijk (cliché) de geboorte van onze twee kinderen.

Waar kan je o.a. van genieten?
Ik kan genieten van kleine dingen: knutselen in het zonnetje in de achtertuin. Van Sanne en Tessa (buurkinderen) die in- en uitlopen voor een spekkie of knutselen. Van een goeie 1 april grap en van een stevige wandeletappe van het Pieterpad.

Wat mist ’t Zand?
’t Zand mist een groter winkelbestand. Ik vind het jammer dat de Rabobank al heel lang leeg staat en dat de winkel van Trudy geen dienst meer doet!

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?
Ja, dat is een makkie! Voor een tompouce van bakkerij Slijkerman natuurlijk!

Als ik aan ’t Zand denk, dan…
Denk ik aan de kermis. Ik kan nu al de kriebels in mijn buik krijgen als ik er aan denk!
Lekker slap ouwehoeren met een glaasje bier in de hand. Op maandag genieten van de jeugd met foute kleren aan en proberen met Guda de zaal uitgeveegd worden! En op dinsdag vaste prik; dansen met Joran!

De pen gaat naar Zandtemer, want ….
Meneer Do. Omdat ik graag wil weten hoe hij dorp heeft ervaren toen hij met zijn gezin hier neerstreek.

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info