de Pen is Bij…Brian Tamis

In deze rubriek leveren wij de pen af bij een Zandtemer. De Pen is deze keer bij…  

Brian Tamis, mijn ouders zijn Jan en Gerie Tamis. ik ben docent Lichamelijke Opvoeding aan het Clusius College te Schagen. Daarnaast fiets ik veel en lees graag sportbiografieën onder de overkapping van onze blokhut.”

Vragen en antwoorden

Hoe lang ben je al Zandtemer?

Ik ben een geboren en getogen zandtemer. Dus al 51 jaar lang. Of het zo heeft moeten zijn weet ik niet maar ik ben geboren in het oude schoolmeesters gebouw aan de Kanaalkade. De familie Schouten heeft op die plek hun nieuwe huis gebouwd. Na mijn geboorte zijn we verhuisd naar de Oude Rijksweg 112 alwaar mijn zus Ilona is geboren. Na een uitwonende studententijd in Amsterdam ben ik teruggekomen naar ons dorp en gaan wonen in de Oude Melkfabriek. Linda Klaver is toen bij mij ingetrokken en dochter Maud en zoon Kai zijn hier geboren. Sinds vier jaar ben ik terug met gezin in het ouderlijk huis. Ik heb dus altijd uitzicht gehad op de reuring die Het Noord-Hollands Kanaal te bieden heeft.

 

Wat bevalt je aan ’t Zand?

Waar je ook heen gaat, binnen een paar minuten ben je het dorp uit en kun je naar de drukte van de kust of de rust van de polders om ons heen. Kortom de omgeving is ook lekker divers en toch kom je altijd weer blij terug naar de geborgenheid van een klein dorp.

 

Wat is je mooiste plekje in ’t Zand?

Ongetwijfeld moet ik dan zeggen dat dat het Kanaal is. Die stroomt echt letterlijk al mijn hele leven in mijn blikveld. Hetzij vloeibaar, vissen, zwemmen en varen, hetzij vast, op de schaats.

 

Wat is je mooiste herinnering?

Mijn mooiste herinnering is het jaar dat we vanuit de zwaaikom bij de brug tot aan de Kolksluis een fantastische natuurlijke ijsbaan hadden liggen.

 

Waar kan je o.a. van genieten?

Tegenwoordig geniet ik heel erg van het feit dat ik van een tuintje van twee bij acht naar een tuin van 60 bij 10 gegaan ben en daarin onze plannen qua inrichting kan uitvoeren. Zo staat de blokhut met overkapping sinds een week klaar om lekker in de loungebank met een sportbiografie te gaan zitten lezen.

 

Wat mist ’t Zand?

Niets mist ‘t Zand wat mij betreft. Je hebt er wat je dagelijks nodig hebt. Een rijk verenigingsleven en mensen die gemoedelijk en gezellig zijn.

 

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?

‘s nachts wakker maken wordt denk ik wel een opgave. Ik slaap nogal vast. Als het dan toch moet kunnen ze me wakker maken voor een editie van Parijs – Roubaix. De mooiste wielerklassieker die er is.

 

Als ik aan ’t Zand denk, dan…

Voel ik mij thuis, happy in mijn omgeving en geniet ik.

 

Mijn antwoord op de vraag van Hans Visser;

Zien we je dit jaar nog terug in de wielerronde van ‘t Zand (als die nog doorgaat)? En wanneer ga je die winnen ? 

Je zult mij zeker terug zien in de Ronde van ‘t Zand. Ook hier zie je de saamhorigheid terug in het organiseren van het evenement. Waar veel koersen stoppen omdat er geen vrijwilligers meer zijn blijft ‘t Zand op de kalender bestaan. Of ik de koers ooit ga winnen is een duidelijke nee. Ik ben geen sprinter dus moet ik het hebben van een ontsnapping met een kleine groep, maar ik kan mij altijd slecht inhouden in het begin van de koers dus als er dan een kopgroep gaat lopen ben ik meestal uitgepierd. Misschien als er ooit een 60+ koers kom dat ik dan nog eens een kans maak.

 

De pen gaat naar Zandtemer… omdat?

Cindy Tas omdat zij als meisje uit de polder via Peter in onze vriendenkoppel terecht is gekomen, een positieve instelling heeft en ook houdt van gezellig met elkaar zitten en kletsen.

 

Deze Zandtemer zou ik graag de volgende vraag willen stellen: 

In deze tijd van Corona en niet naar school kunnen zullen er leerlingen zowel in groep 8 als middelbaar onderwijs toch naar het volgende schooljaar moeten. Voor een aantal zal die stap heel groot worden en problemen gaan opleveren. Kun jij met het werk wat jij doet daar een passende oplossing voor vinden?

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info