De Pen is bij… Corina de Jong

(geplaatst op 9 juli 2011)

In deze rubriek leveren we om de twee weken de pen af bij een Zandtemer. De pen is deze keer bij… Corina de Jong.
Bloemist van beroep en woonachtig in de Stolpen. Getrouwd met Cees de Jong, moeder van Melissa, Ceryl, Koen en Nadine. “Laat ik eerst mevrouw Nanne bedanken voor deze digitale pen die zij mij aanreikt. Als vaste klant bij ons in de winkel proberen we iedere keer weer een passende bloemencreatie te maken voor haar. Als mevrouw Nanne bij ons in de winkel is, straalt ze van enthousiasme en spreekt altijd veel lovende woorden. U bent het ‘zonnetje’ in de winkel!”
Vragen en antwoorden
Hoelang ben je al Zandtemer?
Een Zandtemer ben ik nooit geweest. Ik ben geboren en getogen in de Stolpen. Na ons trouwen zijn we op Wieringen gaan wonen en sinds 2001 wonen wij weer in het prachtige de Stolpen. Vanuit de Stolpen zijn we altijd nauw betrokken geweest met ’t Zand. Je ging er naar school, sport, kerk en het sociale leven lag daar. Dat was vroeger al zo en dat is nog steeds zo!
Wat bevalt je aan ’t Zand?
Ik vind het een mooi dorp waar ik graag iedere dag naar toe gaan om de winkel te open. De mensen zijn gezellig en positief! Bij de opening van de verbouwde Spar met daarin onze nieuwe bloemenwinkel was het hartverwarmend om te zien hoeveel mensen er kwamen kijken. Ook de dagen erna nog. Dan de vele lovende woorden en welgemeende succes wensen! Dit is toch wel echt dorps en dat is ook wat me hier prima bevalt!
Wat is het mooiste plekje in ’t Zand?
’t Zand heeft vele mooie plekjes, met prachtige uitzichten. Maar voor mij zelf vind ik natuurlijk de bloemenwinkel de allermooiste plaats!
Wat is je mooiste herinnering?
Dat zijn er best veel, natuurlijk (cliché) de geboorte van onze vier kinderen! En de Zandtemer kermis in 1989 waar ik mijn man Cees heb ontmoet. En dan natuurlijk de opening van de winkel was een absolute topper!
Waar kan je o.a. van genieten?
We genieten erg van onze stacaravan in Ede. Zo af en toe een weekendje naar de camping toe. Lekker even met het gezin het drukke leven ontvluchten. Hier gaan we dan lekker wandelen door het bos met onze hond Coco en genieten van onze rust!
Wat mist ’t Zand?
Het is jammer dat er niet meer winkels in het dorp zijn. Er staat zoveel leeg wat het ook niet echt gezellig maakt om te winkelen in het dorp. Ik zou zeggen: ‘ondernemers onder u, grijp de kans’. Een dorp met zoveel inwoners moet er toch een mogelijkheid zijn om een bloeiend winkelbestand te krijgen!
Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?
Voor ziek en zeer kan er altijd gebeld worden. Maar wat ik fijn vind om wakker voor gemaakt te worden is een héééééééééérlijk ijsje. Het liefst in de smaak mocca!
Als ik aan ’t Zand denk, dan…
Dan komt toch als eerste gedachte de kermis. Dat is toch ieder jaar een happening. Daar ben ik wel echt liefhebber van. Leuk ook om te zien dat onze eigen jeugd daar ook alweer zo van kan genieten!
De pen gaat naar Zandtemer ….omdat?
De pen gaat naar mevrouw Wil Tas omdat ik bewondering voor haar heb met hoeveel enthousiasme zij samen met Laura Spil en JanPiet Oostwouder de open dag van het bedrijventerrein heeft georganiseerd. Ik zelf heb hier dit jaar voor het eerst aan deel genomen en heb genoten van mijn gastbedrijf Tas Transport, waar ik me meer dan welkom heb gevoeld!!
Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info