De Pen is Bij… Dennis Dignum

In deze rubriek leveren wij om de twee weken de pen af bij een Zandtemer. De Pen is deze keer bij… Dennis Dignum.

“Mijn naam is Dennis Dignum en ik ben een echte Zandtemer. Zoon van Leen en Trees en broer van Judith en Michel. De meeste mensen kennen mij ook wel als “Boutre”. Deze naam is ooit verzonnen door Klos en Trimmer (Cees en Willem de Wit) en is een vernoeming naar een voetballer die ooit bij Real Madrid voetbalde (Butragueno)

Op mijn 21e ben ik begonnen bij Deurwaarder (inmiddels HSB) als metselaar en werk daar nog steeds.

Sinds mei 2000 heb ik mijn eigen huisje in de Pater de Witstraat. In het weekend ben ik altijd bij Geel Zwart te vinden, bij de thuis en uit wedstrijden van het 1e, en ik volg alles van het 2e en het 3e elftal. Verder heb ik om de zoveel tijd terreindienst. Ook ben ik 18 jaar actief geweest als grensrechter bij Sparta 1. Ook ben ik al jaren lid van de vis club G.T.I.K. en zorg daar o.a. voor de koffie en ik hou de palingvangst bij. Binnen deze club ben ik ook de penningmeester en scheidsrechter.”

 

Vragen en antwoorden

Hoe lang ben je al Zandtemer?

Ik ben geboren op 8 maart 1976 thuis op de tulpstraat nr 7. Ik ben nu 41 jaar, en ben dus mijn hele leven al een Zantemer.

Wat bevalt je aan ’t Zand?

Ik vind het voornamelijk een gemoedelijk en gezellig dorp, iedereen kent je en er is altijd een luisterend oor. De voetbalvereniging waar ik graag kom en natuurlijk de Kermis waar ik het liefst en zo lang mogelijk ben, en eigenlijk dus niks wil missen. Op zondag na de voetbal even snacken en Zandstock natuurlijk.

Wat is je mooiste plekje in ’t Zand?

De sportvelden en ik loop graag een rondje door ’t Zand en vooral met mooi weer is eigenlijk alles mooi, het kanaal, Knepperspad.  Er valt eigenlijk altijd wel wat te zien.

Wat is je mooiste herinnering?

Dat is de wedstrijd Real Madrid – Celta de Vigo waar ik 2 jaar geleden ben geweest met mijn vader, zwager, broer en neefje Pim. Dit was ook meteen de eerste keer vliegen voor mij.  Het jaar daarna is mijn broer getrouwd in Zuid Afrika, en ook dit zal ik nooit meer vergeten!

Waar kan je o.a. van genieten?

De woensdagavonden bij vis club. Lekker slap ouwehoeren en de week doornemen.  Verder kijk ik graag tv en fiets ik vrij veel. Ook grote tochten en af en toe ga ik een weekend ergens anders te fietsen in Nederland.

Wat mist ’t Zand?

Wat ik nog steeds mis is gewoon een pinautomaat buiten, zodat je niet afhankelijk ben van de open en sluitingstijden van de spar. Ik vergeet nog weleens te pinnen namelijk.

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?

Eigenlijk voor niks, ik moet elke dag om kwart voor 5 mijn bed uit. Maar als het dan toch moet, dan voor een mooie blonde meid!

Als ik aan ’t Zand denk, dan…

Dan denk ik aan: Zandtemer kermis, Zandstock, Vis club G.T.I.K., Geel Zwart en Sparta.

De pen gaat naar Zandtemer… omdat?

Saskia Mak, Saskia is mijn nicht en ik wil graag weten wat haar allemaal bezig houdt en wat ze allemaal doet.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info