de Pen is Bij… Diana Dekker

In deze rubriek leveren wij de pen af bij een Zandtemer. De Pen is deze keer bij…  

“Diana Dekker.  Cees, bedankt voor het doorgeven van de Pen en super leuk om deze van jou te mogen ontvangen.
Mijn naam is Diana Dekker en ik ben 44 jaar. Sommige zullen mij kennen met mijn meisjesnaam – Diana Klaver.  Ik woon in het mooie ’t Zand met mijn man Ron Dekker en samen hebben wij twee prachtige zoons – Jasper en  Bart. We wonen in de gezellige Mauritsstraat. Nog steeds in ons eerste huis, waar we inmiddels al bijna 22 jaar met veel plezier wonen.

Mijn jeugd heb ik doorgebracht aan de Tulpstraat, waar ik met mijn ouders (Adriaan en Carla Klaver) en mijn zusje Ellen woonde. Een mooie en liefdevolle jeugd waar ik met warme herinneringen naar terug kijk.
Ik heb heel veel jaar gewerkt als zorgbemiddelaar bij ’s Heeren Loo en afgelopen zomer heb ik na 21 jaar de stoute schoenen aangetrokken en de overstap gemaakt naar de Jeugdzorg Plus in Castricum, waar ik nu met veel plezier werk als trajectbegeleider.”


Vragen en antwoorden

Hoe lang ben je al Zandtemer?

Ik woon al mijn hele leven in ’t Zand. Tenminste sinds mijn eerste herinnering is ’t Zand de plek waar ik ben opgegroeid. Mijn ouders woonde 44 jaar geleden echter in Callantsoog. Vlak na mijn geboorte zijn zij naar ’t Zand verhuisd, dus ik reken mijzelf stiekem wel als een echte Zandtemmer.

 

Wat bevalt je aan ’t Zand?

Wat ik heel fijn vind aan ’t Zand is de gemoedelijkheid, de rust en de saamhorigheid.

 

Wat is je mooiste plekje in ’t Zand?

Ons eigen huis is natuurlijk een heerlijke stek en plek. De plek van ons gezin en thuis, dus als vanzelfsprekend het mooiste en fijnste plekje.
Maar verder heb ik geen specifieke mooiste plek in ’t Zand. Voor mij is het meer het totaal van plekken. Als ik vanuit mijn werk naar huis rijdt, kan ik het heerlijk vinden om langs het kanaal te rijden en in de verte de kerktoren te zien verschijnen. En als ik dan vervolgens over de vlotbrug het dorp in rij voelt het echt als thuiskomen. Dat is een fijn beeld en een fijn gevoel.

 

Wat is je mooiste herinnering?

Heel cliché is dat de geboorte van ons twee kanjers van zonen en alle mooie herinneringen die we als gezin hebben mogen maken. Van heerlijke vakanties en mooie uitstapjes tot  heerlijk met elkaar lachen.
En natuurlijk kijk ik ook terug op hele mooie jeugdherinneringen. Samen met mijn ouders en zusje kamperen met de vouwwagen, maar ook met alle kinderen in de buurt balletje trap op het veldje voor het huis van mijn ouders en een heerlijke studententijd in Amsterdam.

 

Waar kan je o.a. van genieten?

Er zijn heel veel dingen waar ik van kan genieten. Die lijst is te lang om op te noemen, maar bij deze even een start ;-)
Met zijn allen thuis komen na een dag school en werk, in de zon een boek lezen, een potje tennis spelen, een rondje fietsen, wakker worden met de zon die door het gordijn naar binnen komt, in de vroege ochtend vertrekken voor een vakantie, met het gezin een film kijken op de bank, met vrienden een potje Keezen, een wijntje drinken met lieve vrienden en familie, mijn werk, een wekelijks kopje koffie met mijn ouders, op een koude winterdag een puzzel maken, sport kijken bij onze kinderen, uitslapen en vooral heel veel leuke dingen doen.

 

Wat mist ’t Zand?

De terugkeer van rechtstreekse busverbinding naar Alkmaar zou voor de schooljeugd/studenten een waardevolle toevoeging zijn. Verder kan ik niet echt iets bedenken.

 

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?

Eigenlijk word ik ’s nachts liever niet wakker gemaakt, maar als iemand thuis mij nodig heeft dan mogen ze me altijd wakker maken. Dat geldt natuurlijk ook voor vrienden en familie. Verder slaap ik toch het liefste lekker door.

 

Als ik aan ’t Zand denk, dan…

Ons gezin, ons huis, het mooie dorp aan het kanaal, de prachtige bollenvelden in bloei die in het voorjaar het dorp omringen, super gezellige kermissen,  spelende kinderen op straat en elkaar altijd vriendelijk en gemeend groeten op straat.

 

Mijn antwoord op de vraag van Cees Volkers;
In welke sport zou je graag de beste van de wereld willen zijn geweest en waarom?                  

Haha, wat een grappige vraag Cees. Want ik ben helemaal niet super sportief en zeker niet elke dag in de sportschool te vinden. Ik vind het heerlijk om een potje tennis te spelen, dus het zou natuurlijk voor de hand liggen als ik tennis zou zeggen. Al zou het natuurlijk wel echt gaaf zijn als ik hierin zou uitblinken.
Als is echt een sport moet kiezen waarin ik de beste van de wereld zou willen zijn, dan kies ik toch iets wat niet direct voor de hand ligt en dan zou ik misschien voor zeilen kiezen. Dit heb ik nooit echt gedaan, maar hoe geweldig zou het zijn om de wereld met boot over te mogen te gaan, de blauwe zeeën te mogen bevaren en als eerste de finish over te mogen gaan met de wind in de haren.

 

De pen gaat naar Zandtemer… omdat?

Ik geef de pen door aan Adriaan Klaver. Mijn ouders hebben mij een top jeugd gegeven en een liefdevol en warm nest. Ik kijk hier met heel veel liefde op terug en komt nog steeds graag thuis. Dus voor mij een makkelijke keuze om deze pen aan 1 van mijn ouders door te geven.
Adriaan zijn roots liggen in de Stolpen en ’t Zand en hij heeft altijd veel gedaan als vrijwilliger. Dus ik geef met trots het stokje aan hem door.

 

Deze Zandtemer zou ik graag de volgende vraag willen stellen: 

Wie zou je graag (nog een keer) willen ontmoeten? En welke vraag zou je dan willen stellen?

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info