de Pen is Bij…Diana Sprenkeling

In deze rubriek leveren wij om de twee weken de pen af bij een Zandtemer. De Pen is deze keer bij…  

“Diana Sprenkeling getrouwd met Jos en moeder van Teun en Saartje. Vanaf zomer 2005 woonachtig net buiten ’t Zand op de Keinsmerweg. Sinds 2012 gestart met het oprichten van Zorgboerderij Blij op de Boerderij een dagbesteding voor jong volwassenen, volwassenen, ouderen en dementiezorg. Wat leuk dat Trudi de pen doorgeeft aan mij en wat een mooie woorden van Trudi.”

Vragen en antwoorden

Hoe lang ben je al Zandtemer?

14 jaar alweer , de tijd vliegt voorbij !

 

Wat bevalt je aan ’t Zand?

Dat het dorp heel ondernemend, actief en vooruitstrevend is. Ondanks dat het een klein dorp is, is het hierin groots, zonder dat het de sfeer van het “ dorp zijn “ aantast.

 

Wat is je mooiste plekje in ’t Zand?

Dat is toch wel ons eigen plekje op de ‘Keinmserweg, in het voorjaar en zomer kunnen wij genieten van de prachtige bloemen van de jongens van Klink om ons heen en natuurlijk van de lammetjes van buurman Arie. Ook is het tijdens het seizoen genieten op de pluktuin tussen alle mooie bloemen.

 

Wat is je mooiste herinnering?

De dag dat we de boerderij gingen bekijken, op een zondag, even een rondje rijden, Jos wist van niets, stiekem boerderijtje kijken. Toen we aankwamen zagen we dat de deur los was en omdat het leeg stond konden we ( heel brutaal) binnen kijken. Beiden meteen verkocht, wat een stek, wat een ruimte, wat een werk……Eind 2004 was de kogel door de kerk en konden we de koop sluiten, samen met Bob en Marloes hebben we er hard aan gewerkt om de boerderij weer in ere te herstellen, ik vind dat we daar goed in zijn geslaagd !

Waar kan je o.a. van genieten?

Ik geniet volop van mijn kinderen en hun vrienden, lang tafelen met vrienden en op z’n tijd een lekker wijntje, muziek in verschillende stijlen, en varen op de Friese wateren, waar we tijdens het seizoen veel vertoeven.

 

Wat mist ’t Zand?

Ik denk dat er in ’t Zand niets ontbreekt.

 

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?

Als er een mens of dier in nood is dan ben ik er, zo niet laat me dan maar slapen ….

 

Als ik aan ’t Zand denk, dan…

…ben ik thuis

 

De pen gaat naar Zandtemer… omdat?

Viona Guariento
Viona is naast haar werk als verpleegster, al vanaf 2016 vrijwilliger bij ons op de zorgboerderij .
Ze is een zeer trouwe vrijwilliger, samen met cliënten werkt zij graag op de tuin. Ze laat het nooit afweten en is een zeer constante factor voor de cliënten en voor ons, binnen het team. We zijn dan ook superblij met haar en hopen nog lang met haar te mogen samenwerken.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info