De Pen is Bij… Diana Wijnhout

In deze rubriek leveren wij om de twee weken de pen af bij een Zandtemer. De Pen is deze keer bij… Diana Wijnhout.

“In 1996 ben ik gaan samenwonen met Dave Veenis aan Molenpad 3. Ik werkte toen als kraamverzorgster, wat een geweldig beroep is dat. In 2000 werd onze dochter Sanne geboren, ik ben toen ook gestopt met werken omdat ik zelf volledig voor Sanne wilde zorgen. Nog geen twee jaar later (in 2002) werd onze zoon Mike geboren en in 2006 dochter Amy. Sanne is nu zestien jaar en volgt de opleiding SPW op het ROC in Schagen, Mike zit in het derde jaar op het Regius College in Schagen en Amy zit in groep zeven op de Sint Jozefschool. In 2011 zijn we verhuist naar de Mauritsstraat waar wij nu wonen. Een heerlijk huis met een geweldige tuin in een leuke, gezellige straat. Elk jaar een gezellige straatbarbecue en ook één keer per jaar een high tea met de buurvrouwen. Ondanks dat ik niet werk ben ik wel altijd lekker bezig, ik verveel me totaal niet. Regelmatig heb ik een paar lieve oppaskinderen, het is altijd gezellig als ze er zijn. Ik ben regelmatig bij Molen de Hoop te vinden waar ik vrijwilligerswerk doe. Ik sta daar in de Molenboet bij de koffie, ook zit ik bij de molen in het activiteitenteam. Elk jaar organiseren we leuke en gezellige evenementen zoals rommelmarkt, spelletjesmiddag, festival enz. Bij handbalvereniging Geel Zwart zit ik in de jeugdcommissie, wij organiseren o.a minihandbaldagen en tentenkamp voor onze handbaljeugd. Bij de Sint Jozefschool zit ik in de ouderraad en op maandagmiddag en dinsdagmiddag lees ik met de kleuters. Ik ga dan met de kleuters letters leren en help ze te leren lezen in boekjes. Hier geniet ik erg van, al die blijde gezichtjes als je de klas binnen komt. Ze willen allemaal altijd erg graag mee om te lezen. Oh ja, en dan nog het Oranjecomité voor de koningsspelen, daar zit ik sinds afgelopen jaar bij.”

Vragen en antwoorden

Hoe lang ben je al Zandtemer?

Ik ben in Alkmaar geboren, maar was nog een baby toen mijn ouders naar de Mauritsstraat in ’t Zand verhuisden. Hier hebben we niet zo lang gewoond, ik ben opgegroeid in de Tulpstraat. Dit was een hele kinderrijke buurt, we speelden altijd met de buurkinderen hele dagen buiten op straat. Dit was altijd erg leuk.

 

Wat bevalt je aan ’t Zand?

Ik vind het geweldig dat het een sociaal dorp is. Iedereen groet en praat met elkaar. Er worden ook regelmatig activiteiten georganiseerd in het dorp en daar word altijd enthousiast aan mee gedaan. Dat is toch super!

 

Wat is je mooiste herinnering?

Mijn mooiste herinnering is de geboorte van mijn kinderen.

 

Waar kan je o.a. van genieten?

Ik geniet natuurlijk van mijn gezin. Ik vind het heerlijk als de kinderen gaan sporten, ik ga altijd wel kijken. Er zijn weinig thuiswedstrijden die ik mis, daar maak ik tijd voor. Als er uitwedstrijden zijn in de buurt dan ga ik ook regelmatig kijken. Ik geniet ervan om te kijken als de kinderen sporten.

 

Wat mist ’t Zand?

Volgens mij mist ’t Zand niks. We hebben alles in het dorp wat we nodig hebben.

 

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?

Ik ben heel slecht wakker te krijgen, als ik slaap dan slaap ik ook echt. Natuurlijk kun je me altijd wakker maken voor hele belangrijke dingen, zoals ziek en zeer. Het voordeel is wel dat als ik wakker ben gemaakt dat ik daarna weer zo verder slaap.

 

Als ik aan ’t Zand denk, dan…

denk ik wat is het toch een heerlijk dorp!

 

De pen gaat naar Zandtemer… omdat?

Nadine Opgelder. Ik heb Nadine gevraagd omdat ik dit wel wat voor haar vind. Ze kan erg leuk stukjes schrijven, dus dat komt hier zeker goed van pas. Nadine is ook zeer actief in 275 Jaar ’t Zand.

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info