De Pen is Bij… Diederik de Boer

In deze rubriek leveren wij om de twee weken de pen af bij een Zandtemer. De Pen is deze keer bij… 

Diederik de Boer. Ik ben getrouwd met Lonneke Deutekom en we hebben samen 3 kinderen, Lieve, Belle en Kees. Ik ben vanaf 2000 huisarts in ’t Zand. In eerste instantie met praktijk aan huis aan de Oude Rijksweg. Vanaf 2007 is de praktijk midden in het dorp gevestigd. Na een flinke verbouwing zijn we in het oude winkelpand van Ooijevaar en Ranzijn getrokken. Destijds heerlijk ruim, nu zitten we toch al weer wat krap in onze jas.
Lonneke heeft enige tijd haar bedrijf gevoerd vanuit de oude praktijk, maar sinds ruim een jaar is ze verhuisd naar Pand Raak in Schagen. Ook een prachtige locatie, in het oude postkantoor. Om trots op te zijn.

Leuk overigens dat ik genomineerd ben door Manon Schilder, ik hoop dat het ze goed gaat in de Jonge Prins. Een goed café is belangrijk voor het dorp.

 

Vragen en antwoorden

Hoe lang ben je al Zandtemer?

Vanaf 2000 dus, daarvoor kwam ik alleen in ’t Zand om te voetballen. Tijdens mijn studietijd stond ik achter de bar in de Gouden Engel. Ik kan me nog herinneren dat we op zaterdagavond laat een lastige klant door de uitsmijter eruit lieten zetten en dat die de volgende morgen om 10 uur in de Leeuwenkuil weer voor mijn neus stond als tegenstander. Dat ging overigens zonder de vijandigheden van de avond ervoor. Ik weet helaas niet meer wie dat was.

 

Wat bevalt je aan ’t Zand?

De gemeenschapszin en saamhorigheid. De feestweek toonde maar weer eens aan waar een klein dorp groot in kan zijn.

 

Wat is je mooiste plekje in ’t Zand?

Bovenin het reuzenrad tijdens de kermis. Prachtig uitzicht met daarbij wel altijd enige kriebels in je buik omdat die schroeven er altijd wat roestiger uitzien dan je graag zou willen. Voor kleine kinderen een prachtige kermis. Voor ouderen ook overigens..

Het mooie van mijn vak is daarnaast dat ik bij mensen thuis op heel veel bijzondere plekken kom

 

Wat is je mooiste herinnering?

Toen we de praktijk (met woonhuis) kochten van Jan en Janny Kos, hadden we nog maar 1 x gekeken, in het donker. Toen we er later introkken bleek pas wat een mooie plek het was. Aan het kanaal met een heerlijk tuin. Hier heb ik nu al zeer veel dierbare herinneringen aan.

 

Waar kan je o.a. van genieten?

Ik werk met veel plezier, elke dag geniet ik weer van alle mensen die ik ontmoet. Voetbal of toneel kijken bij mijn kinderen, een boot maken met zoon Kees, die aan de lantarenpaal komt te hangen. BBQ-en met de buren (als ze een keer thuis zijn J). Zwemmen in het kanaal en verder natuurlijk lekker sporten in allerlei vormen.

 

Wat mist ’t Zand?

Niks, veel meer kan een dorp zich niet wensen. Als ik echt wat moet noemen: beter openbaar vervoer en een goed verlichtte hardlooproute rondom het dorp voor in de winter.

 

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?

Ik probeer steeds vroeger naar bed te gaan. Goede nachtrust daar knap je van op. Voordeel is dan dat het ook niet zo hard aan komt als je dan een keer gestoord wordt als de nood aan de man is.

 

Als ik aan ’t Zand denk, dan…

Denk ik aan een dorp met mensen van divers pluimage die gezamenlijk zorgen voor een sportief, gezellig en leefbaar dorp.

 

De pen gaat naar Zandtemer… omdat?

Anneke Deutekom, na 3 jaar au-pairs kwamen we met Anneke als oppas in de hemel terecht. Zij zorgt al 8 jaar super goed voor ons en onze kinderen.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info