De Pen is bij… Dirk Smit

(geplaatst op 25 mei 2011)

In deze rubriek leveren we om de twee weken de pen af bij een Zandtemer. De pen is deze keer bij… Dirk Smit.
“Geboren in het gouden jaar 1953 aan de Langevliet. Werkzaam bij een constructiebedrijf in Broek op Langedijk met veel bezigheden in de offshore. Getrouwd met Arina en twee kinderen, Ellen en Robbert.
Vragen en antwoorden
Hoelang ben je al Zandtemer?
Deze zomer ben ik dertig jaar een echte Zandtemer, daarvoor verbleef ik er een beetje omheen. Tot mijn negende aan de Langevliet en daarna zeventien jaar aan de Stolpen, waar nog steeds een stukje van mijn hart ligt. We woonden vlak bij het Zwanenwater, dus daar heb ik aardig wat voetsporen achtergelaten. Toen we trouwden nog heel even Burgervlotbrug en dan nu alweer bijna dertig jaar ’t Zand. Een hele tijd, maar de jaren zijn toch wel snel gegaan.
Wat bevalt je aan ’t Zand?
Wat mij bevalt aan ’t Zand is toch wel het sociale aspect van het leven hier. Het is niet zo dat je iedereen kent, wat men van een dorp al snel denkt. En dat hoeft ook niet. Maar als het nodig is zijn de mensen er voor elkaar, op wat voor manier dan ook, dat geeft toch wel een heel goed gevoel.
Wat is je mooiste plekje in ’t Zand?
Ik heb geen specifiek Zandtemer plekje, maar als ik op een vroege zondagmorgen een rondje Stolpen fiets met mijn camera dan zie je de wereld wakker worden. Vooral in het voorjaar kom je dan eigenlijk alleen maar mooie plekjes tegen.
Wat is je mooiste herinnering?
Mooiste herinnering weet ik niet, maar mooi was zeker de twee buluitreikingen aan Ellen en het zien optreden van Robbert, met wat voor band dan ook.
Waar kan je onder meer van genieten?
Genieten kan ik onder meer van een mooi gelukte foto, een concert van een bluesknakker en van een nog steeds gratis mooie zonsopkomst.
Wat mist ’t Zand?
Ik denk dat ’t Zand eigenlijk niet zoveel mist, er zijn heel veel mogelijkheden om je te vermaken. Het voorzieningenniveau ligt hier hoog, vooral op sportgebied is het aanbod groot met voor jong en oud mogelijkheden. Maar ook op andere gebieden is er veel te doen, denk onder andere aan Zandstock.
Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?
Ze kunnen mij wakker maken als, om wat voor reden dan ook, een fotogeniek moment zich aandient.
Als ik aan ’t Zand denk, dan…
Als ik aan ’t Zand denk, dan denk ik aan een gewoon leuk dorp waar het goed toeven is, met zijn bijna unieke brug (dit gevoel moeten we delen met nog vier andere vlotbruggen) en het saamhorigheidsgevoel dat je krijgt als er weer iets aparts op stapel gezet wordt.
De pen gaat naar Zandtemer… omdat?
De pen gaat naar mevrouw Mollie Nanne, een bijzonder sociale vrouw met een echt eigen mening. Zij woonde in maart alweer 24 jaar in de Zandstee, dus inmiddels een echte Zandtemse. Gekomen vanaf Burgervlotbrug, maar wel met Zandtemer roots.
Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info