De Pen is bij… Ed Janssen

In deze rubriek leveren we om de twee weken de pen af bij een Zandtemer. Deze week is de pen bij… Ed Janssen.

 

“Ik ben woonachtig op de Kanaalkade 73 sinds 1 januari 1990 samen met Simone, Annika, Monica en Mike. Onze oudste zoon Tom is naar Canada geëmigreerd. Ik ben een geboren Zandtemer, geboren op de boerderij aan de Korte Belkmerweg 23. De boerderij die van de zomer in vlammen is opgegaan. In 1981 ben ik officieel voor mezelf een mechanisatiebedrijf opgestart. Dit was toen aan de Zuiderweg in Anna Paulowna. In 1985 kocht ik de boerderij van Jo Ros op een openbare verkoping en zette mijn werk daar voort. Ongeveer vijf jaar later zat ik aan de Kanaalkade waar ik nu nog zit. Ik zit al bijna een kwart eeuw in het bestuur van de Volharding waar ik met genoegen heel wat tijd aan besteed. Mijn hobby’s zijn onder meer golfen met daarna een afzakkertje in het clubhuis halen, wat goed is voor een prettig en gezond leven.”
Vragen en antwoorden

Hoe lang ben je al Zandtemer?
Zoals ik hier eerder beschreef vanaf m’n geboorte en ik ben nooit langer dan een half jaar van ’t dorp geweest. Moest toen in 1980 even kijken hoe het in Australië was.

Wat bevalt je aan ’t Zand?
Een niet te groot dorp waar het redelijk goed vertoeven is en het verenigingsleven bloeit.

Wat is je mooiste plekje in ’t Zand?
Zou het zo niet weten. We hebben gelukkig nog van alles wat in het dorp.

Wat is je mooiste herinnering?
De vier zaadjes die tot bloei zij gekomen nadat ik Simone heb leren kennen.

Waar kan je o.a. van genieten?
Een lekker glas rode wijn bij een lange avond uit eten.

Wat mist ’t Zand?
Wat Marcel Noppen ook al zei: het oude dorpsgezicht. Misschien als de overheid wat meer vrijheid geeft in bebouwing en niet alles van hetzelfde toestaat en wat minder kosten opdrijvend te werk gaat kan het wat leuker van gezicht worden.

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?
Laat ik daar maar niet over uitwijden, want dat ligt natuurlijk ook aan de gemoedstoestand, is ’t niet?

Als ik aan ’t Zand denk, dan…
Denk ik aan thuis, want je komt toch altijd weer graag terug op het honk, ook al is het elders ook nog zo mooi.

De pen gaat naar Zandtemer… omdat?
Peter Schouten van de Kanaalkade. Peter is geen geboren Zandtemer. Laat Peter maar eens vertellen wat hij van ons dorp vindt.

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info